- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διαψεύδει η ΔΕΗ αναφορές για παραβίαση όρων δανειακών συμβάσεων
Τι αναφέρει η ΑΔΜΗΕ για τους οφειλόμενους τόκους υπερημερίας
Διαψεύδει η ΔΕΗ αναφορές για παραβίαση όρων δανειακών συμβάσεων. Τι αναφέρει η ΑΔΜΗΕ για τους οφειλόμενους τόκους υπερημερίας
Διαψεύδει η ΔΕΗ δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έχει λάβει επιστολές από τράπεζες περί παραβίασης όρων των δανειακών συμβάσεων. Σε σχετική ανακοίνωση τονίζει ότι η εν λόγω αναφορά είναι παντελώς αβάσιμη.
Επίσης, διευκρινίσεις για τις πληροφορίες αναφορικά με οφειλόμενους τόκους υπερημερίας από την πλευρά της ΔΕΗ Α.Ε. προς την ΑΔΜΗΕ Α.Ε., δίνει η τελευταία με ανακοίνωσή της προς το χρηματιστήριο.
Σε αυτή αναφέρει:
- Η ΑΔΜΗΕ Α.Ε. έχει απαίτηση από την ΔΕΗ Α.Ε. για υπερήμερη είσπραξη των Χρεώσεων Χρήσης Συστήματος της περιόδου 2011-2018 τόκους ύψους €31,8 εκατ.
- Το συνολικό ποσό της πρόβλεψης που σχηματίστηκε στις οικονομικές καταστάσεις της ΔΕΗ Α.Ε. αφορά, κατά το μεγαλύτερο μέρος, σε τόκους υπερημερίας για εκπρόθεσμες πληρωμές διάφορων λογαριασμών της αγοράς ενέργειας. Από 1η Απριλίου 2019, η ΑΔΜΗΕ Α.Ε. έπαψε να είναι διαχειριστής των λογαριασμών Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων, του Μεσοσταθμικού Μεταβλητού Κόστους Θερμικών Συστημάτων Συμβατικών Σταθμών και του Ειδικού Τέλους Λιγνίτη. Συνεπώς, το ποσό των €109 εκατ., αφορά κατά το μεγαλύτερο μέρος οφειλόμενα σχετικά με τους λογαριασμούς της αγοράς, τα οποία δεν διαχειρίζεται πλέον ο ΑΔΜΗΕ, εκτός του ποσού των €14 εκατ.
- Επισημαίνεται ότι ο ΑΔΜΗΕ στις οικονομικές του καταστάσεις δεν έχει συμπεριλάβει ως απαίτηση τα εν λόγω ποσά καθώς πρόβλεψη εσόδων δεν επιτρέπεται για λόγους συντηρητικότητας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.