- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
ΝΔ: Η Μαριέττα Γιαννάκου στη δεύτερη θέση του Επικρατείας
Στη 13:00 η επίσημη παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος
Ποιοι αναμένεται να τοποθετηθούν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ. Κινήσεις υψηλού συμβολισμού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ θα ορίσει την Μαριέττα Γιαννάκου σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για μία ακόμη κίνηση υψηλού συμβολισμού από τον πρόεδρο της ΝΔ καθώς όπως αναφέρουν πηγές της Πειραιώς θέλησε να τιμήσει μια γυναίκα πολιτικό, η οποία αντιμετώπισε με σθένος και δύναμη όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην πολιτική της δράση αλλά και στην προσωπική ζωή της. Έδωσε, σημειώνουν, αξιέπαινη μάχη με τα προβλήματα υγείας και σκληρό αγώνα ως υπουργός για να προωθήσει αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, χωρίς να κάνει πίσω ούτε στις αντιδράσεις όσων αντιτάσσονταν στις αλλαγές, όπως για το πανεπιστημιακό άσυλο.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να θέσει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον πρώην ανώτατο δικαστικό και υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένου, ενώ στην τελευταία τιμητική θέση τοποθέτησε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, ο οποίος δεν είναι καν κομματικό μέλος. Η επιλογή του κ. Μαρκουλάκη, συμβολίζει τα ανοίγματα που θέλει να κάνει η ηγεσία της Πειραιώς στις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εκλόγιμες θέσεις στο Επικρατείας αναμένεται να βρεθούν δύο από τους στενούς συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, ο καθηγητής του συνταγματικού δικαίου Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού Τάκης Θεοδωρικάκος.
Όσον αφορά στην πέμπτη εκλόγιμη θέση οι πληροφορίες θέλουν να αναζητείται μια νέα γυναίκα που έχει διακριθεί λόγω της ενασχόλησής της με επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.
Υπενθυμίζεται ότι σε ειδική εκδήλωση που γίνει σήμερα στη 13.00 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» η ΝΔ αναμένεται να παρουσιάσει το Κυβερνητικό Πρόγραμμα.
Την παρουσίαση του Προγράμματος «για Ισχυρή Ανάπτυξη και Αυτοδύναμη Ελλάδα» θα κάνει ο ίδιος κ. Μητσοτάκης, θέλοντας να δεσμευτεί προσωπικά για το τρίπτυχο των προτάσεων του που συνοψίζεται στη μείωση φόρων και εισφορών, στη δημιουργία νέων δουλειών και στην ασφάλεια της καθημερινότητας των πολιτών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο επίκεντρο συνδεσιμότητα, ενέργεια και Patriot
«Η συμφωνία θα δημοσιοποιηθεί, δεν θα είναι κρυφή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Η διαφωνία είναι δικαίωμά τους. Η καταψήφιση, όμως, συνοδεύεται από ευθύνη», αναφέρει σε άρθρο του ο υπουργός Επικρατείας
«Η τεχνολογία πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον Άγιο Δημήτριο, την απελευθέρωση και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Ανάρτηση του πρωθυπουργού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού
Μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου για την ηλεκτρική διασύνδεση και το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τι αναφέρει για συνομιλίες με την Αίγυπτο, Μονή Σινά και φοροδιαφυγή
Οκτώ μήνες από τη νομοθέτηση της Εθνικής Κοινωνικής Συμφωνίας - Στο επίκεντρο κλαδικές και επιχειρησιακές ΣΣΕ
Η λειτουργία «Ψάξε μου Φθηνότερα» προσφέρει οικονομικές εναλλακτικές χωρίς αλλαγή καταστήματος
Αύξηση 9% στον αριθμό των συναλλαγών και μείωση 23% στα περιστατικά απάτης
Ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας, ανθρωπισμού και διεθνούς αλληλεγγύης
Σκληρή απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις για τους μουφτήδες της Θράκης
Επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Συμεών είχε ο πρωθυπουργός
«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών
Στο βήμα της Παναττικής Συνδιάσκεψης της ΟΝΝΕΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο υπουργός Επικρατείας συγκρίνει την πορεία των δύο οικονομιών από το 2019 έως σήμερα
Παρεμβάσεις 500 εκατ. ευρώ, φοροαπαλλαγές, περιορισμοί στα Airbnb και νέα στεγαστικά προγράμματα
Ο αμερικανικός οίκος βλέπει ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις, συνεχή μείωση του χρέους και ανθεκτική ανάπτυξη
O πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική κατά της φοροδιαφυγής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.