- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Δραγασάκης: Σοκαρίστηκα και λυπήθηκα για την Τασία
Σφοδρή επίθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στον Γιάννη Στουρνάρα
«O κόσμος ανέχεται από τον "δεξιό" και το "ρουσφέτι" και το "βόλεμα". Εμάς μας θέλει "κοσμοκαλόγερους"», λέει ο κ. Δραγασάκης.
«Σοκαρίστηκα και λυπήθηκα για την Τασία, αξιολογήθηκε ως αρνητικό γεγονός και πλέον είναι παρελθόν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις μετατάξεις στη Βουλή που οδήγησαν την Τασία Χριστοδουλοπούλου να ανακοινώσει ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.
«O κόσμος ανέχεται από τον "δεξιό" και το "ρουσφέτι" και το "βόλεμα". Εμάς μας θέλει "κοσμοκαλόγερους" και καλά κάνει. Αφού θέλουμε ν' αναλαμβάνουμε την κυβερνητική ευθύνη, οφείλουμε να σεβόμαστε αυτά τα υψηλά κριτήρια που η κοινωνία μας θέτει. Δεν χωρά καμία άλλη συζήτηση», σχολίασε ο κ. Δραγασάκης.
Σε συνέντευξή του στο news247 ερωτήθηκε για τα νέα ηλικιακά πρόσωπα που πλαισιώνουν τον Αλέξη Τσίπρα, όπως η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης και είπε πως δεν είναι μόνο θέμα προσώπων αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται συνολικότερη ανασυγκρότηση και παρουσία σε κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους.
Κριτική στον Στουρνάρα
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άσκησε κριτική στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα, σημειώνοντας ότι «οι θεσμοί οφείλουν να σέβονται και να προστατεύουν το ρόλο τους. Ο κ. Στουρνάρας, με τις χθεσινές δηλώσεις του, προσφέρει μικροεκδουλεύσεις στον κ. Μητσοτάκη» και συμπλήρωσε λέγοντας πως «ο Γιάννης Στουρνάρας κάνει εκδουλεύσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παίρνει στοιχεία τετραμήνου και κάνει προβλέψεις για όλο τον χρόνο. Δε τιμά τον θεσμό που υπηρετεί».
«Υπάρχουν κανόνες για ποια πράγματα μιλάει και για ποια όχι η Τράπεζα της Ελλάδας" συνέχισε ο ίδιος και εκτίμησε ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% είναι εφικτός. Δεν είμαι σε προσωπική αντιδικία με τον Γιάννη Στουρνάρα» πρόσθεσε και άφησε να εννοηθεί ότι δεν τάσσεται υπέρ μιας ανανέωσης της θητείας του.
«Ο επόμενος διοικητής πρέπει να οριστεί με θεσμικά κριτήρια και να αναβαθμίσει το κύρος της ΤτΕ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.
Ζήτησε «να διαφυλάξουμε τα αποθεματικά» και τάχθηκε υπέρ του να υπάρξει και σχετική νομοθέτηση μετά τις εκλογές.
Στο στόχαστρό του βρέθηκε επίσης το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς.
Αναρωτήθηκε συγκεκριμένα αν «όταν λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θέλουμε δουλειές και όχι επιδόματα, σημαίνει ότι θα καταργηθεί το επίδομα ανεργίας».
Την ίδια ώρα κατήγγειλε ότι «από τότε που ο Αντώνης Σαμαράς έχασε τις ευρωεκλογές, έχουμε συνειδητή προσπάθεια νέα κυβέρνηση να οδηγηθεί σε πρόωρη κατάρρευση» και πρόσθεσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις με τις οποίες ζητούσε από τον κόσμο να πάρει τις καταθέσεις του από τις τράπεζες, ποντάροντας στην αριστερή παρένθεση.
Υπογράμμισε επίσης ότι δεν υπήρξε ποτέ στο σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο να βγει η χώρα από το ευρώ.
Ερωτηθείς για όσα υποστήριξε ο κ.Καμίνης περί 4ου Μνημονίου ο κ.Δραγασάκης τα χαρακτήρισε ολίσθημα και κινδυνολογία ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως απλά αναφέρεται σε μείωση της φορολογίας χωρίς να εξηγεί πως θα προκύψουν τα χρήματα και ποιες δαπάνες θα περικοπούν. «Ποιος δεν θέλει λιγότερους φόρους; Αυτές οι δηλώσεις όμως δεν είναι υπεύθυνες» είπε.
«Ο κ. Μητσοτάκης πολιτεύεται με μια "πολιτική λήθης". Σαν η ιστορία να ξεκινά το 2015. Σαν να μην χρεοκόπησαν η χώρα, σαν να μην εφάρμοσαν δύο Μνημόνια, σαν να μην έφεραν ύφεση 25% και περικοπές συντάξεων και τόσα άλλα καταστροφικά για την κοινωνία και δεινά για την οικονομία» συνέχισε ο υπουργός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.