Πολιτικη & Οικονομια

Εκλογές ζήτησε ο Τσίπρας από Παυλόπουλο -Δεκτό το αίτημα (video)

Δεκτό το αίτημα - Για να μην διαταραχθεί η οικονομία από μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσίπρας - Παυλόπουλος
Τσίπρας - Παυλόπουλος © ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε, με πρόσχημα ότι θα διαταραχθεί η οικονομία, εκλογές από τον Πρ. Παυλόπουλο, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό

Στις 18.30 ακριβώς έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Ο κ. Τσίπρας μιλώντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο του κατέθεσε το αίτημά του για πρόωρες εκλογές, με το πρόσχημα ότι η οικονομία δεν αντέχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Τσίπρας - Τζανακόπουλος
Τσίπρας - Τζανακόπουλος © INTIMENEWS / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

«Μετά τις ευρωεκλογές δημιουργήθηκε μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου κι αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την οικονομία» είπε ο πρωθυπουργός. «Να μην διακινδυνεύσουν οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού. Υπό το βάρος αυτής της ευθύνης σας ζητώ τη διάλυση της Βουλής και την ανανέωση της λαϊκής εντολής» πρόσθεσε.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος απάντησε ότι αποδέχεται. 

Αναλυτικά ο διάλογος των δύο ανδρών: 

«Από την ημέρα των ευρωπαϊκών εκλογών διαμορφώθηκε μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περίπου 4 μηνών, πράγμα το οποίο έχω την ευθύνη να θεωρήσω ότι μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της εθνικής οικονομίας. Δεδομένου δε, ότι έχουμε μπει σε ένα ενάρετο κύκλο, δεν πρέπει επ’ ουδενί να διαταραχθεί, διότι αυτό θα σήμαινε πως οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού θα διακινδύνευαν», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Με βάση αυτά τα δεδομένα και έχοντας πλήρη την αίσθηση αυτής της ευθύνης, σας ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα – και την ανανέωση της λαϊκής εντολής», συνέχισε.

«Κύριε πρωθυπουργέ, αποδέχομαι την πρόταση της κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 41 παράγραφος 2 του Συντάγματος, όπως έχει παγίως ερμηνευθεί και εφαρμοστεί σύμφωνα με την κοινοβουλευτική μας παράδοση και την αντίστοιχη πρακτική» του απάντησε ο κ. Παυλόπουλος.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο θα διαλύεται η Βουλή. Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης αναμένεται το Προεδρικό Διάταγμα να θυροκολληθεί στο Κοινοβούλιο.

Αργότερα, στις 8 το βράδυ, ο κ.Τσίπρας θα μεταβεί στο Μέγαρο Μουσικής, όπου θα  εξαγγείλει νέες προκλογικές παροχές με στόχο την προσέλκυση ψηφοφόρων από τη μεσαία τάξη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ