- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καθάρισε τον Υμηττό ο Μητσοτάκης (εικόνες)
«Η αναδιοργάνωση της πολιτικής προστασίας αρχίζει άμεσα»
Καθάρισε τον Υμηττό ο Μητσοτάκης. «Η αναδιοργάνωση της πολιτικής προστασίας αρχίζει άμεσα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ σε φορείς
Η πλήρης ανασυγκρότηση της πολιτικής προστασίας της χώρας θα είναι ένας από τους πρώτους στόχους της επόμενης κυβέρνησης, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας με εθελοντές δασοπυροσβέστες, κατοίκους αλλά και μαθητές που συμμετείχαν στη δράση της ΝΔ «Υμηττός-Γινόμαστε Εθελοντές», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως «πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο και να κάνουμε πάντα το καλύτερο», δίνοντας μεγάλη έμφαση στην ανάγκη αναδιοργάνωσης της πολιτικής προστασίας, ώστε η Ελλάδα να θωρακιστεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να ενταθούν εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Μιλώντας με τους εθελοντές δασοπυροσβέστες δεσμεύτηκε ότι εφόσον οι πολίτες τον εμπιστευθούν να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και αφού αντιμετωπίσει με την υπάρχουσα δομή τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα φροντίσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο για τη ριζική αναδιάρθρωση και την ενίσχυση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας. Και αυτό, όπως είπε, για να ξεκινήσει από τον Οκτώβριο η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου προληπτικού σχεδίου αντιπυρικής προστασίας για το καλοκαίρι του 2020.
Από την πλευρά τους, οι εθελοντές δασοπυροσβέστες υπογράμμισαν την ανάγκη να δοθούν κίνητρα για τον εθελοντισμό αλλά πρότειναν και λύσεις σε πρακτικά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα τελευταία χρόνια, όπως το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις οι οδηγοί υδροφόρων δεν μπορούν να φτάσουν έγκαιρα στον προορισμό τους, διότι τους σταματούν στα διόδια για έλεγχο και χρειάζεται να πείσουν όχι μόνο τους υπαλλήλους αλλά και τους προϊσταμένους τους ότι με τα οχήματά τους θέλουν απλά να συμβάλουν στην κατάσβεση μίας πυρκαγιάς. Ο κ. Μητσοτάκης, δεσμεύθηκε να δώσει άμεσες λύσεις για να καταπολεμηθεί η νοσηρή γραφειοκρατία. «Οι μικρές λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά σε μία κρίση» τόνισε.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουμε στην προστασία των περιαστικών δασών, καθώς η επιβίωσή τους επηρεάζει καθοριστικά την ποιότητα ζωής της μεγάλης πλειονότητας των πολιτών. «Τα περιαστικά δάση της Αθήνας είναι απόλυτης προτεραιότητας διότι από αυτά εξαρτάται το μικροκλίμα ολόκληρου του λεκανοπεδίου» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως οικισμοί που βρίσκονται κοντά σε δασικές περιοχές θα πρέπει να τυγχάνουν ειδικής διαχείρισης, με ασκήσεις εκκένωσης, εκπαίδευσης και έγκαιρης ενημέρωσης σε περίπτωση πυρκαγιών. «Αν στο Μάτι είχε δοθεί εντολή εκκένωσης, όταν όλοι συνειδητοποίησαν το μέγεθος της απειλής, θα είχαν σωθεί δεκάδες ζωές» ανέφερε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών
Πώς αυξάνεται το πλαφόν ανά πενταετία
Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τις οικονομικές εξαγγελίες και την εσωκομματική επικαιρότητα
Δείτε την αναλυτική λίστα
Επίσκεψη και στο υπό ανέγερση Μουσείο Ολοκαυτώματος - «Μάθημα για τους ζωντανούς»
«Πρωτοφανής η πολιτική απάτη του κ. Τσίπρα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Τα λέει ο άνθρωπος ο οποίος έχει ρίξει μια κυβέρνηση της ΝΔ και τον οποίο τον πήρε πίσω η ΝΔ» σημείωσε
«Απέδειξε σήμερα γιατί η κυβέρνηση του ήταν μια χαμένη ευκαιρία για τη χώρα» σχολιάζει η Θεώνη Κουφονικολάκου
Ο νέος χάρτης φοροελαφρύνσεων για επαγγελματίες και επιχειρήσεις
Η απάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη
Σκληρή απάντηση μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός άνοιξε όλα τα βασικά μέτωπα της κυβερνητικής ατζέντας στη συνέντευξη Τύπου της 90ής ΔΕΘ
Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου και οι απαντήσεις του πρωθυπουργού
Τι απάντησε ο πρωθυπουργός για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την κριτική για τα σχολικά βιβλία
Ο πρωθυπουργός άσκησε σκληρή κριτική στις προγραμματικές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα
Παρουσίαση της «Hellenic Rail Estate» - Επενδύσεις, αύξηση επιβατών και αξιοποίηση ακινήτων
«Ελπίζω να σκεφτεί καλύτερα αυτή τη φορά την υστεροφημία του»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.