Μητσοτάκης: Στόχος να επιτύχουμε ρυθμούς ανάπτυξης 4%
Δήλωση στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:
Για τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εθνικές εκλογές
«Την Κυριακή η Ελλάδα έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Και αποδείξαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε τις δυνάμεις των άκρων και του λαϊκισμού, εστιάζοντας στα ζητήματα που απασχολούν περισσότερο τους Έλληνες: πώς θα προσελκύσουμε επενδύσεις, πώς θα δημιουργήσουμε δουλειές, πώς θα μειώσουμε τους φόρους, πώς θα αισθάνονται ξανά ασφαλείς στις γειτονιές τους. Καθώς οδεύουμε προς τις εθνικές εκλογές, θα εργαστούμε σκληρά ώστε να πείσουμε τους Έλληνες ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη τους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξουμε τη στρατηγική μας. Μετά από 4 πολύ δύσκολα χρόνια, οι Έλληνες δικαιούνται την αλήθεια, αξίζουν ρεαλιστικών λύσεων για να βελτιώσουν τη ζωή τους. Και είμαι σίγουρος ότι εμείς στη Νέα Δημοκρατία θα μπορέσουμε να τις δώσουμε».
Για την αντίδραση των αγορών στις εκλογές
«Νομίζω ότι οι αγορές αναζητούν πολιτική σταθερότητα και οι πολίτες εντός και εκτός Ελλάδος γνωρίζουν ότι η πρώτη προτεραιότητά μας είναι να αναπτυχθεί η οικονομία. Έχουμε παρουσιάσει το σχέδιό μας για την προσέλκυση επενδύσεων, για το πως θα κάνουμε την Ελλάδα μια χώρα φιλική για τις επενδύσεις. Έχουμε θέσει ως στόχο να επιτύχουμε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 4% και γνωρίζουμε πως θα τον κάνουμε πράξη. Εισερχόμαστε στην προεκλογική περίοδο έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας, αλλά χωρίς πανηγυρισμούς και σεβόμενοι τους πολίτες που δεν μας ψήφισαν, θα δουλέψουμε πολύ σκληρά ώστε να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε τη στήριξής τους».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Aναρχικοί εναντίον ακροαριστερών με φόντο την ανομία
Πώς το δημογραφικό αλλάζει την εικόνα
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «καλλιτεχνική ευγονική» και ζητά να ανασκευαστεί η τοποθέτηση
Η ανάρτηση για νέο αντικαρκινικό φάρμακο
Αιχμές για τον Ποινικό Κώδικα
«Ουδέποτε μου είχε αναφερθεί αυτό το κατάπτυστο άρθρο που άλλαξαν μέσα σε μία νύχτα»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Στάση στο Κοπανάκι Μεσσηνίας έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την 86χρονη Παναγιώτα Θωμοπούλου
Η απόφαση της Περιφέρειας προβλέπει χρηματοδότηση για ποικίλες παρεμβάσεις
Ο αγοραστής σχεδιάζει την ανάπτυξη πολυτελούς θερέτρου
Ο Μάγκνους Μπρούνερ αξιολόγησε θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου - Πρόοδος σε ελέγχους και επιστροφές
Η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές προβολές δεν συνιστούν αποφάσεις
«Η διαφορά μας είναι ότι και το τελευταίο ευρώ πήγαινε σε δημόσια ταμεία για να βγει η χώρα από την κρίση» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ
Μας ενδιαφέρουν αυτοί που δεν πληρώνουν ή αυτοί που στερούνται για να είναι συνεπείς;
Με τους θύτες ή με τα θύματα;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Ιδιαίτερη έμφαση στο ενεργειακό κόστος
200 εκατ. ετησίως για δρόμους και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νέο θεσμικό πλαίσιο - Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα πρόστιμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.