- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέο «καμπανάκι» από τον ESM για τις παροχές
Η ανησυχία για το πρωτογενές πλεόνασμα
Ο ESM εξέφρασε για μία ακόμη φορά την ανησυχία του για τον αντίκτυπο που θα έχουν οι παροχές που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο ESM εξέφρασε για μία ακόμη φορά την ανησυχία του για τον αντίκτυπο που θα έχουν οι παροχές που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Ο Ρολφ Στράουχ, επικεφαλής οικονομολόγος του ESM, επανέλαβε τις ανησυχίες που είχε εκφράσει ο Κλάους Ρέγκλινγκ για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση Τσίπρα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα οδεύει προς δημοσιονομικό εκτροχιασμό, εξαιτίας των παροχών. Ο Στράουχ, μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωσε ότι ήδη το σπρεντ των ελληνικών ομολόγων από το αντίστοιχο γερμανικό αυξήθηκε κατά 50 μονάδες βάσης, καθώς οι αγορές είναι προσεκτικές στην αποφυγή κινδύνων που σχετίζονται με χώρες για τις οποίες δεν έχουν σαφή εικόνα για την πορεία της οικονομικής πολιτικής.
Η ανησυχία για το πρωτογενές πλεόνασμα
«Αν και δεν έχουμε τελική εκτίμηση των μέτρων, αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι βάσει της προκαταρκτικής μας ανάλυσης, η Ελλάδα δεν θα πετύχει το συμφωνημένο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% με σημαντική διαφορά», είπε ο Στράουχ. Πρόσθεσε ότι για το 2020 ο αντίκτυπος των παροχών είναι είναι πιο δύσκολο να προβλεφθεί, αλλά αν τα εξαγγελθέντα μέτρα εφαρμοστούν το θέμα μπορεί να πάρει περισσότερες διαστάσεις.
Τα μέτρα αυτά, από τη σκοπιά του ESM, δεν είναι φιλικά προς την ανάπτυξη, τόσο σε μεσοπρόθεσμο, όσο και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, σημείωσε ακόμη ο Στράουχ. «Μπορεί να βοηθήσουν την βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη, αλλά η εικόνα διαφέρει σε μεσοπρόθεσμο- μακροπρόθεσμο ορίζοντα και αυτό για μας, ως ο μεγαλύτερος μακροχρόνιος δανειστής της Ελλάδας, αποτελεί θέμα ανησυχίας», συμπλήρωσε αναφερόμενος στις παροχές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι έχουν έκπτωση έως 50%, για ποιους ιδιοκτήτες ο φόρος είναι μηδενικός
Συμμετοχή άνω των 150.000 πολιτών δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τα μέλη για τη μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία ανάδειξης συνέδρων
«Θα μάθετε να σέβεστε τους θεσμούς», διαμηνύει ο υπουργός Υγείας
Έντονο ενδιαφέρον και αυξημένη συμμετοχή - Έως τις 19:00 ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Οι παρεμβάσεις στην αγορά και η συζήτηση για μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες
Η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε για πρώτη φορά στο αν απογοητεύτηκε που δεν προτάθηκε ξανά για το αξίωμα
Η κυβέρνηση εφαρμόζει μόνιμες φοροελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες, μισθωτούς, οικογένειες και επαγγελματίες
Πόλεις-εργαστήρια της εθνικιστικής δεξιάς, ισλαμιστές υποψήφιοι και ο βαθύς ύπνος της γαλλικής κοινωνίας
Θα επιλέξει τον δρόμο της θεσμικής ευθύνης ή θα παρασυρθεί από τον πειρασμό της εύκολης αντιπολίτευσης;
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου
«Αναμένω τη δημόσια απολογία του μέσου και την άμεση απόσυρση του δημοσιεύματος» - Η ανάρτηση της κόρης του πρωθυπουργού
«Έπεσα από τα 108 στα 56 κιλά, χωρίς φάρμακα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο»
Μια ύστατη ευκαιρία να σταλεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία
Ξεκίνησε το Διεθνές Συνέδριο Πολιτιστικής Συνταγογράφησης στην Αθήνα
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και την 110 Πτέρυγα Μάχης
Εθνοπατριωτικό λεξιλόγιο, περιστέρια της ειρήνης, καταγγελία των γερακιών του Τελ Αβίβ — ποτέ της Τεχεράνης
Τέλος στην εκκρεμότητα δεκαετιών βάζει νέα ρύθμιση της Σοφίας Ζαχαράκη - Ποιους αφορά η διαδικασία
Ο οίκος επιβεβαιώνει το αξιόχρεο αναγνωρίζοντας μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη και συνεχή αποκλιμάκωση του χρέους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.