- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Οι πέντε δήμαρχοι στο νομό Θεσσαλονίκης που εκλέγονται από τον α' γύρο
Για 6η συνεχόμενη φορά o Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη
Επανεκλογή από την πρώτη Κυριακή για πέντε δημάρχους στο νομό Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά τα αποτελέσματα.
Ξεκάθαρο το τοπίο για πέντε δημάρχους στο νομό Θεσσαλονίκης καθώς ήδη επανεκλέγονται από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών. Πρόκειται για τους δημάρχους Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, Αμπελοκήπων, Λάζαρο Κυρίζογλου, Νεάπολης – Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, Θέρμης, Θεόδωρο Παπαδόπουλο και Βόλβης, Διαμαντή Λιάμα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, λαμβάνει ποσοστό 70,31% (με ενσωμάτωση 82,56% των εκλογικών τμημάτων) και εκλέγεται δήμαρχος για έκτη συνεχόμενη φορά.
Η Ελένη Ρουσάκη ακολουθεί με ποσοστό 8,62%, ο Γιώργος Αντωνόπουλος με 7,59%, ο Οδυσσέας Τζαμάλ – Μαάιτα με 6,8% και ο Κωνσταντίνος Καρπούζης με 6,69%.
Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης επανεκλέγεται ο Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος από τον πρώτο γύρο των εκλογών λαμβάνει ποσοστό 70,09% (με ενσωμάτωση 74,67%). Με 17,79% ακολουθεί ο Γιώργος Κυριλλίδης, ενώ ο Ιωάννης Νοτάκης έλαβε 6,08%, ο Ηλίας Σμήλιος 3.85% και η Σοφία Καρασαρλίδου 2,2%.
Για έβδομη φορά εκλέγεται ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος λαμβάνει ποσοστό 55,41% (με ενσωμάτωση 83,86%). Δεύτερος είναι ο Ηλίας Ζάχαρης με 19,95%, ενώ ακολουθούν ο Λάζαρος Ωραιόπουλος με 15,36%, ο Χαράλαμπος Βελλής με 5,88% και ο Ιωάννης Λαθήρας με 3,35%.
Στον δήμο Θέρμης επανεκλέγεται ο δήμαρχος, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, καθώς καταφέρνει στον πρώτο γύρο των εκλογών να συγκεντρώνει ποσοστό 55,42% (με ενσωμάτωση 62,82%). Η Αννα Τσιφτελίδου λαμβάνει 16,32%, ο Χρήστος Φάσσας 14,6%, ο Φάνης Καρκατζούνης 7,33%, ο Κωνσταντίνος Μπίκος 4,99% και ο Δημήτρης Βλαχομήτρος 1,34%.
Ο Διαμαντής Λιάμας παραμένει στο δημαρχιακό θώκο του δήμου Βόλβης, αφού από την πρώτη Κυριακή των εκλογών λαμβάνει 54,3% (με ενσωμάτωση 85,00%). Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Δημήτρης Στοΐτσας με 30,63%, ενώ ακολουθούν οι Θεοχάρης Ελευθεριάδης με 6,37%, Βασιλική Πολυζωίδου με 4,79% και Ιωάννης Βαλερής με 3,92%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.