Πολιτικη & Οικονομια

Αλ. Τσίπρας: Ξεκίνημα με Βελουχιώτη στη Λαμία

«Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι το πιο σκληρό και αντιλαϊκό πρόγραμμα με το οποίο έχει κατέβει σε αναμέτρηση το συντηρητικό κόμμα»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsipras
Αλέξης Τσίπρας/ facebook

Με ένα απόσπασμα από την ιστορική ομιλία του 'Αρη Βελουχιώτη πριν από 75 χρόνια στην ίδια πλατεία στη Λαμία ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του.

Μήνυμα νίκης στις εκλογές της 26ης Μαίου έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη Λαμία.

Το βασικό δίλημμα των εκλογών «η Ελλάδα των ελίτ απέναντι στην Ελλάδα των πολλών», έβαλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κεντρική πλατεία της Λαμίας ενώ ανέπτυξε το όραμα για την επόμενη ημέρα που εκφράζει η μεγάλη δημοκρατική συμμαχία.

Απάντησε μάλιστα στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι το δίλημμα δεν είναι διχαστικό καθώς η Ελλάδα των πολλών είναι η Ελλάδα του 99% και το δίλημμα ενώνει την πλειοψηφία των χαμηλών και μεσαίων τάξεων.

Ο κ. Τσίπρας θέλησε να τονώσει το ηθικό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη απαντώντας και στον κ. Μητσοτάκη και στην δική του αναφορά περί δύο ημιχρόνων.

"Έκανα λάθος κ. Μητσοτάκη οι ευρωεκλογές δεν είναι ντέρμπι, έχουμε κερδίσει ήδη το πρώτο ημίχρονο -τις ευρωεκλογές- και θα νικήσουμε και στις εθνικές εκλογές". Τον κάλεσε μάλιστα να αφήσει τα στημένα πλάνα των επικοινωνιολόγων και να περπατήσει ανάμεσα στον λαό και τότε ίσως " καταλάβει γιατί θα χάσει την επόμενη Κυριακή".

Ο κ. Τσίπρας όμως φωτογράφισε τον κ. Στουρνάρα μετά και την πρόσφατη παρέμβασή του κάνοντας λόγο για ανθρώπους που τοποθετήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση σε "θεσμικά προπύργια της ελληνικής οικονομίας για να σαμποτάρουν εκτατέ την προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια".

Απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους λέγοντας ότι δίνουμε τη μάχη πόρτα πόρτα απέναντι στα "Μέσα της διαπλοκής" και δεν γυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα των μνημονίων".

Ξεκίνημα με Βελουχιώτη

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με ένα απόσπασμα από την ιστορική ομιλία του 'Αρη Βελουχιώτη πριν από 75 χρόνια στην ίδια πλατεία: " Χρόνια και χρόνια απάτης και ρεμούλας μας κράτησαν μακριά από την ευτυχία και τον πολιτισμό και μας ρίξανε μέσα στην εξαθλίωση, την πείνα, την κακομοιριά και τη δυστυχία... ", για να υπογραμμίσει ότι είναι λόγια πιο επίκαιρα από ποτέ, καθώς "δείχνουν γλαφυρά σε ποιό σημείο έφτασαν την πατρίδα μας, οι σωτήρες και οι γαλαζοαίματοι της εξουσίας. Που σήμερα με μένος και φανατισμό, μας υβρίζουν, μας συκοφαντούν, μας απειλούν".

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους είπε ότι όπως και στις άλλες πόλεις και η σημερινή συγκέντρωση "γκρεμίζει τα χυδαία ψέματα των δημοσκόπων και των επικοινωνιολόγων της συμφοράς του κ. Μητσοτάκη". Αναφέρθηκε στον πολιτικό του αντίλαλο λέγοντας: "Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος των ελίτ.

Ένας φανατικός νεοφιλελεύθερος, που δεν διστάζει να μιλήσει ακόμα και με τον πιο κυνικό τρόπο για τους πολλούς. Και τη θέση που τους επιφυλάσσει...Τον ακούσατε τι είπε για τους νέους που μεγάλωσαν στις λαϊκές γειτονιές της Δυτικής Αθήνας". Συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης αποκαλεί λαϊκισμό την 13η σύνταξη και δεν δεσμεύεται ότι θα την διατηρήσει ενώ δεν κρύβει και "το σχέδιο λεηλάτησης της δημόσιας περιουσίας". Ανέφερε ακόμη ότι η ψήφος στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα είναι ψήφος σε ένα συνηθισμένο συντηρητικό κόμμα αλλά ψήφος σε ένα κόμμα που έχει αντιγράψει το πρόγραμμα του ΔΝΤ και θα γυρίζει την χώρα πίσω στην εποχή των μνημονίων και τον λαό στην λιτότητα.

Γενικεύοντας ανέφερε ότι "το πρόγραμμα της ΝΔ είναι το πιο σκληρό και αντιλαϊκό πρόγραμμα με το οποίο έχει κατέβει σε αναμέτρηση το συντηρητικό κόμμα". Συνέχισε την επίθεση λέγοντας ότι όσο και αν προσπαθούν να πάνε την ατζέντα στη λάσπη, το βούρκο και την παραπολιτική, ο κόσμος τους έχει καταλάβει είπε και πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται 7ημερη εργασία, προωθεί το ασφαλιστικό Πινοσέτ, λοιδορεί το 8ωρο, υπόσχεται να ανταλλάξει τα πλεονάσματα με νέο σκληρό πακέτο λιτότητας. Δεν άφησε έξω από το στόχαστρο τον κ. Βέμπερ:,

"Τον ανθέλληνα κ. Βέμπερ που μάλλον έχει μείνει στα χρόνια του Όθωνα και μας απευθύνεται λες και είμαστε καμιά εξεγερμένη αποικία. Είμαστε ανεξάρτητη, ελεύθερη, κυρίαρχη Ευρωπαϊκή χώρα κ. Βέμπερ. Και θα παραμείνουμε. Γιατί και ο κολλητός σας, θα ηττηθεί στις εκλογές. Και εσείς δεν θα εκλεγείτε πρόεδρος της Κομισιόν.

Ο πρωθυπουργός έκανε συνολική αναδρομή στην τετραετία: "Υποχρεωθήκαμε σε έναν συμβιβασμό, κάναμε τότε, ένα βήμα πίσω για να κάνουμε στη συνέχεια πολλά βήματα μπροστά, αφού πήραμε την έγκριση του λαού τον Σεπτέμβρη του 2015". Ακολούθως αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης λέγοντας αφού στήριξε τους πλέον αδύναμους και έκοψε τις ρεμούλες και έβαλε τάξη στο χάος και "πετύχαμε να φτάσουμε στο ιστορικό ορόσημο του Αυγούστου του 2018. Όταν βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια"

Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση ότι από την ΔΕΘ και μετά υλοποιεί όσα δεσμεύτηκε απαντώντας έτσι στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για ψεύτικες υποσχέσεις και αναφέρθηκε στο πακέτο που ανακοίνωσε στο Ζάππειο: Την απόδοση της 13ης σύνταξης, τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τα μέτρα στήριξης για το 2020. 'Αφησε αιχμές κατά των καναλιών της διαπλοκής και του κ. Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση των θετικών μέτρων της κυβέρνησης: "Όσο και αν τα κρύβουν τα κανάλια της διαπλοκής και το τέρας της προπαγάνδας του κ. Μητσοτάκη, ο ελληνικός λαός γνωρίζει το έργο και τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης που βελτίωσαν τη ζωή και την καθημερινότητα του".

Αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα της κυβέρνησης δίνοντας έμφαση στην Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία και το Ασφαλιστικό και στην εργασία.

Αιχμές και στον Κωστή Μπακογιάννη

Αναφέρθηκε στο έργο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας λέγοντας στο νομό προχωρήσαμε στην έγκριση νέων έργων για τον Νομό Φθιώτιδας προϋπολογισμού σχεδόν 500 εκατ. ευρώ και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πενταπλασιάσαμε τα έργα που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ από το 2015, δίνοντας 1,2 δισ. έναντι μόλις 232 εκατ. ευρώ την προηγούμενη τετραετία. 'Αφησε όμως αιχμή και κατά του Κώστα Μπακογιάννη: "Βέβαια, γι΄ αυτά δεν θα ακούσετε τον απερχόμενο περιφερειάρχη σας, να επαινεί την κυβέρνηση. Είναι άλλωστε απασχολημένος, να δίνει τον αγώνα του ως ακομμάτιστος και άσπιλος, χτίζοντας την πολιτική του καριέρα όπως η υπόλοιπη οικογένεια του. Δεν πειράζει, είμαστε μεγαλόκαρδοι".

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ