Πολιτικη & Οικονομια

Σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ ο αρχηγός της ΕΛΑΣ (εικόνα)

Ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος βρέθηκε στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
arxigos-elas
Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αριστείδης Ανδρικόπουλος©INTIMENEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Κίνδυνος για ΕΔΕ για τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αριστείδη Ανδρικόπουλο, ο οποίος παραβρέθηκε σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα.

Προβληματισμός στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από την παρουσία του αρχηγού της ΕΛΑΣ, Αριστείδη Ανδρικόπουλου στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, την περασμένη Παρασκευή.

Μάλιστα, στην επίμαχη φωτογραφία που δημοσίευσε το Newsit.gr, ο αρχηγός της αστυνομίας φαίνεται να συζητά με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Σκουρλέτη, τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και άλλα κομματικά στελέχη.

Ωστόσο, δεν είναι η  πρώτη φορά που ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος πηγαίνει σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά σύμφωνα με τον νόμο η παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. σε προεκλογική συγκέντρωση συνιστά πειθαρχική παράβαση.

Συγκεκριμένα, στο Π.Δ. 120/2008 ορίζεται σαφώς ότι «οι οποιασδήποτε μορφής δημόσιες εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικών κομμάτων ή πολιτικών προσώπων επισύει την ποινή της αργίας με απόλυση. Αρμόδιος να διατάξει τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εκάστοτε υπουργός Δημόσιας Τάξης.

antikopoulos-syriza
Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αριστείδης Ανδρικόπουλος©newsit.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ