Μητσοτάκης: «Όλο και πιο τοξική και πιο κίτρινη» η κυβέρνηση
Σκληρή κριτική του προέδρου της ΝΔ από το Μενίδι της Αιτωλοακαρνανίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες στις 26 Μαΐου να στείλουν ένα «πολιτικό μήνυμα ότι η μεγάλη πολιτική αλλαγή στον τόπο έρχεται».
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, όπου κάλεσε τους πολίτες στις 26 Μαΐου να στείλουν ένα «πολιτικό μήνυμα ότι η μεγάλη πολιτική αλλαγή στον τόπο έρχεται».
Είπε χαρακτηριστικά πως «πραγματικά το βράδυ της 26ης Μαΐου να μπορούμε να πούμε όλοι ότι αφήνουμε πίσω μας μία εποχή σκοτεινή, μία εποχή λαϊκισμού, μία εποχή διχασμού, μια εποχή αναποτελεσματικότητας, ανασφάλειας, φτώχειας. Αυτά τα στοιχεία μας κληροδότησε δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που, καθώς βλέπει ότι πλησιάζει το τέλος της, θα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη, όλο και πιο τοξική, όλο και πιο κίτρινη».
Συμπλήρωσε πως «ποτέ δεν είμαστε εμείς οι επισπεύδοντες σε οποιαδήποτε οξύτητα. Αλλά να μην εκλάβουν τον θετικό μας λόγο σαν αδυναμία. Η λάσπη θα απαντιέται, και θα απαντιέται σκληρά και με επιχειρήματα. Γιατί αρκετά κύλησαν αυτόν τον τόπο στη λάσπη αυτοί που σήμερα επικαλούνται ότι δήθεν κατέχουν το ηθικό πλεονέκτημα». Επανέλαβε την κριτική του προς τον πρωθυπουργό για τις διακοπές του το 2018 με «πολυτελές σκάφος» λέγοντας «δεν υπάρχει ηθικό πλεονέκτημα φίλες και φίλοι: αυτό βούλιαξε στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου. Καθώς με υποδέχτηκε ένας πολίτης, μου λέει "εδώ δεν έχει κότερα, έχει ψαρόβαρκες". Του λέω πήγαινε πες τα σε αυτούς οι οποίοι έκαναν διακοπές στα κότερα 25 μέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι -γιατί αυτό είναι πολιτική κριτική, φίλες και φίλοι. Διότι κάποιοι έχτισαν καριέρα επικαλούμενοι το δήθεν ηθικό τους πλεονέκτημα, το οποίο τώρα φαίνεται ότι καταρρέει με πάταγο».
«Είναι Ευρωεκλογές, αλλά ταυτόχρονα στέλνουμε και εθνικό μήνυμα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι στόχος του είναι συγκριθούν τα σχέδια και ο προγραμματικός λόγος της ΝΔ με του ΣΥΡΙΖΑ.
«Εμείς θα μειώσουμε τους φόρους. Θα τους μειώσουμε για όλους τους Έλληνες, και θα μεγαλώσουμε την πίτα για όλους. Είναι πολύ εύκολο να έρχεσαι 15 μέρες πριν από τις εκλογές και να λες στους συνταξιούχους: θα σου δώσω ένα μικρό επίδομα, προεκλογικό επίδομα, μπας και καταφέρω να υφαρπάξω την ψήφο σου. Έχω μιλήσει με πολλούς συνταξιούχους-υπερήφανοι άνθρωποι. Όταν τους έχει πάρει κάποιος δέκα και τους δίνει πίσω ένα, δεν δέχονται να εξαγοραστούν με αυτόν τον τρόπο», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Ψήφο εμπιστοσύνης η ελληνική κοινωνία την 26η Μαΐου θα δώσει στη Νέα Δημοκρατία και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα. Και μετά, το βράδυ ας έρθει να κάνει το ταμείο. Αλλά επειδή οι εθνικές εκλογές θα ακολουθήσουν τις ευρωεκλογές -θα γίνουν κάποια στιγμή, όσο και αν ο κ. Τσίπρας τις φοβάται και θέλει να τις πάει πίσω-, οι ευρωεκλογές έχουν πολύ μεγάλη πολιτική σημασία» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Κάλεσε τους νέους να συμμετέχουν μαζικά στις κάλπες και ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος να «πείσουμε τα νέα παιδιά, τους δεκαεφτάρηδες, τους δεκαοχτάρηδες να ψηφίσουν».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Aναρχικοί εναντίον ακροαριστερών με φόντο την ανομία
Πώς το δημογραφικό αλλάζει την εικόνα
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «καλλιτεχνική ευγονική» και ζητά να ανασκευαστεί η τοποθέτηση
Η ανάρτηση για νέο αντικαρκινικό φάρμακο
Αιχμές για τον Ποινικό Κώδικα
«Ουδέποτε μου είχε αναφερθεί αυτό το κατάπτυστο άρθρο που άλλαξαν μέσα σε μία νύχτα»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Στάση στο Κοπανάκι Μεσσηνίας έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την 86χρονη Παναγιώτα Θωμοπούλου
Η απόφαση της Περιφέρειας προβλέπει χρηματοδότηση για ποικίλες παρεμβάσεις
Ο αγοραστής σχεδιάζει την ανάπτυξη πολυτελούς θερέτρου
Ο Μάγκνους Μπρούνερ αξιολόγησε θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου - Πρόοδος σε ελέγχους και επιστροφές
Η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές προβολές δεν συνιστούν αποφάσεις
«Η διαφορά μας είναι ότι και το τελευταίο ευρώ πήγαινε σε δημόσια ταμεία για να βγει η χώρα από την κρίση» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ
Μας ενδιαφέρουν αυτοί που δεν πληρώνουν ή αυτοί που στερούνται για να είναι συνεπείς;
Με τους θύτες ή με τα θύματα;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Ιδιαίτερη έμφαση στο ενεργειακό κόστος
200 εκατ. ετησίως για δρόμους και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νέο θεσμικό πλαίσιο - Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα πρόστιμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.