- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επαναφορά της 13ης σύνταξης προανήγγειλε ο Φλαμπουράρης
Εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας
«Θα υπάρξουν και μόνιμα, θετικά για τους πολλούς, μέτρα. Προφανώς μέσα σε αυτά είναι η 13η σύνταξη», είπε ο υπουργός Επικρατείας.
«Μεθοδικά, σταδιακά και στοχευμένα, θα λαμβάνουμε επανορθωτικά και αναπτυξιακά μέτρα εντός των δημοσιονομικών περιθωρίων. Καθώς η χώρα εμπεδώνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και παγιώνει τη σταθερότητα στην οικονομία της, θα υπάρξουν και μόνιμα, θετικά για τους πολλούς, μέτρα. Προφανώς μέσα σε αυτά είναι η 13η σύνταξη», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξή του στην Realnews.
Ο κ. Φλαμπουράρης προκαλεί τη ΝΔ αν έχει πρόταση θεσμοποιημένων μόνιμων μέτρων εντός των δημοσιονομικών στόχων, να την καταθέσει δημοσίως. «Αλλά πώς να το κάνει», προσθέτει «αφού το πρόγραμμά της είναι πρόγραμμα βαθύτερης λιτότητας. Αντί να ζητάει αυξήσεις μισθών, ευαγγελίζεται την κατάργηση του οκτάωρου. Αντί να ζητάει αύξηση των συντάξεων, ευαγγελίζεται την ιδιωτική ασφάλιση. Για να κρύψει, λοιπόν, την αντιλαϊκή της πολιτική η ΝΔ, για να μην παραδεχθεί ότι τα μέτρα είναι θετικά, επιχειρεί να πει πως είναι πρόσκαιρα και "πονηρά"».
Σχετικά με το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, ο υπουργός Επικρατείας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει το κριτήριο της λοιπής περιουσίας εάν διαπιστωθεί ότι επηρεάζει την υπαγωγή του δανειολήπτη στη ρύθμιση.
Τέλος, για την προοπτική του εγχειρήματος της Προοδευτικής Συμμαχίας, σημειώνει ότι «είναι ο καθρέφτης των διεργασιών που συντελούνται στην κοινωνία, είναι προϊόν συλλογικής πολιτικής ανάγκης και όχι εκλογικό παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ τονίζει ότι το κόμμα του «ακούει την κοινωνία » και «αυτό το πλεονέκτημα θα υπαγορεύσει τις εξελίξεις».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παγωμένα κονδύλια και βέτο, η δοκιμασία των ευρωπαϊκών αξιών
Όσα είπε στο Face2Face και την Κατερίνα Παναγοπούλου για την πολιτική επικαιρότητα και τις προσωπικές στιγμές που σημάδεψαν την πορεία της
Διυπουργική πρωτοβουλία για ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και απλούστευση διαδικασιών
Διακοπή ενός μήνα στα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διπλασιάσει τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Tα συστήματα που έχουν οι ελληνικές φρεγάτες
Συνεχής ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών από τον Γιώργο Γεραπετρίτη
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τις πρεσβείες και τα προξενεία για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Βελτιώνονται οι υποδομές πρόσβασης για όσους επισκέπτες αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα
Σπεύδουν δύο ελληνικές φρεγάτες στην Κύπρο
Παρακαλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών
Το εθνικό πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF
Συνολικά 325 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή
Πιο «ψύχραιμη» αντίδραση στην Ευρώπη
H Περιφέρεια υλοποιεί σειρά έργων υποδομής που ωφελούν περισσότερους από 600.000 κατοίκους
Παπαστεργίου: Στρατηγική επένδυση εθνικής σημασίας
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.