Πολιτικη & Οικονομια

«Σχέδιο Πυθία»: Ο Καραμανλής γνώριζε ότι είναι κατασκευασμένο

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας σήμερα η δικογραφία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
karamanlis1
Κώστας Μπακογιάννης © INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έγγραφο αποδεικνύει ότι το γραφείο του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή είχε ενημερωθεί

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας φτάνει σήμερα Παρασκευή η δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνεται το «Σχέδιο Πυθία», το οποίο αναφερόταν σε σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από ξένους πράκτορες αλλά και εκείνη των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Όπως αποκάλυψαν χθες δημοσιεύοντας σχετικό έγγραφο οι εφημερίδες «Τα Νέα» και «Εφημερίδα των Συντακτών», το «Σχέδιο Πυθία» ήταν μία κατασκευασμένη υπόθεση.

Σήμερα και με αφορμή την έναρξη της δίκης, η εφημερίδα «Τα Νέα» φέρνει στη δημοσιότητα νέο έγγραφο που αποδεικνύει ότι το γραφείο του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή  είχε ενημερωθεί από τα πιο έγκυρα χείλη και συγκεκριμένα από τον διορισμένο από τον ίδιο τον διοικητή της ΕΥΠ πρέσβη Ι. Κοραντή, ότι η «Πυθία» δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα κακοστημένο σενάριο.

Αυθημερόν στις 17 Μαρτίου του 2009, το ιδιαίτερο γραφείο του κ. Καραμανλή παρέλαβε και πρωτοκόλλησε το υπ΄αριθμόν 509/ 17-3-2009 «άκρως απόρρητο - προσωπικού, ειδικού χειρισμού δελτίο ενημέρωσης», το οποίο αναφέρει ότι η «Πυθία» ουδέποτε υπήρξε, ήταν μία κατασκευή «με στόχο», όπως αναφέρει, «την παραπληροφόρηση των Κρατικών Αρχών της χώρας και την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων».

Όπως τονίζει η εφημερίδα, το ερώτημα πλέον είναι γιατί ο κ. Καραμανλής, ενώ γνώριζε καθώς είχε ενημερωθεί ότι η υπόθεση «Πυθία» είναι «μούφα», δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής κατά τη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.