- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Γιώργος Αμυράς και Τέτα Διαμαντοπούλου στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ
Τα βιογραφικά τους
Δύο ακόμη υποψηφίους ευρωβουλευτές ανακοινώνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για τον δημοσιογράφο και πρώην βουλευτή κ. Γιώργο Αμυρά και την οδοντίατρο και πρώην Εθνική Συντονίστρια για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, κ. Τέτα Διαμαντοπούλου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Αμυράς υπέβαλε νωρίτερα σήμερα την επιστολή παραίτησής του από το αξίωμα του βουλευτή στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Στην επιστολή του, ο κ. Αμυράς επισημαίνει ότι δεν προτίθεται να κάνει «χρήση της ντροπιαστικής τροπολογίας Κουντουρά που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ καταργώντας το ασυμβίβαστο μεταξύ του υποψηφίου ευρωβουλευτή και του εν ενεργεία βουλευτή».
Γιώργος Αμυράς
Γεννήθηκα στην Αθήνα και πέρασα τα μαθητικά μου χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησα από τη Νομική Αθηνών και εργάστηκα ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς. Το 2010 εξελέγην δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, ως επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού, ενώ στις ευρωεκλογές του 2014 εντάχθηκα στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και κατέλαβα την έβδομη θέση. Τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 εκλέχθηκα βουλευτής της Β’ Αθηνών με το Ποτάμι, από το οποίο αποχώρησα τον Ιανουάριο του 2019 λόγω της αντίθεσής μου στη συμφωνία των Πρεσπών.
Ενώνω τις δυνάμεις μου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί εκφράζει τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα για να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και οι πολίτες να ζουν σε μία χώρα όπου υπάρχει προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.
Τέτα Διαμαντοπούλου
Γεννήθηκα στην Πάτρα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Σπούδασα στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησα το 1972. Εργάστηκα ως ελεύθερη επαγγελματίας και ως επιστημονική συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, απ’ όπου έλαβα το μεταπτυχιακό μου το 1986. Παράλληλα, μετεκπαιδεύτηκα στο τμήμα βιοϋλικών του Πανεπιστημίου University of Southern California (USC) ΗΠΑ. Έλαβα το διδακτορικό μου στην Οδοντική Χειρουργική από το ΕΚΠΑ το 1991. Από το 1995 εργάστηκα ως οδοντίατρος στον νεοσύστατο τότε ΟΚΑΝΑ, όπου ανέλαβα την διεύθυνση της Μονάδας Παροχής Υπηρεσιών Σωματικής Υγείας και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης σε ενεργούς χρήστες. Από του 2013 έως το 2018 υπηρέτησα ως η πρώτη Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών της Ελλάδας και στο πλαίσιο των καθηκόντων μου διετέλεσα εκπρόσωπος της χώρας μας στην Οριζόντια Ομάδα Ναρκωτικών του Συμβουλίου της Ε.Ε (HDG). Υπήρξε επίσης αναπληρώτρια Γραμματέας της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας (2012 -2014).
Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί το όραμα, οι αξίες και οι αρχές του φέρνουν νέα πνοή στην πολιτική ζωή της χώρας, στοχεύοντας σε μια Ελλάδα ισχυρή και ισότιμη στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια στηριζόμενη στην αξιοκρατία, την ηθική και τις μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα της πολιτικής: οικονομία, παιδεία, υγεία, ασφάλεια, δικαιοσύνη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.