- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει «πολιτική παράγκα»
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης
Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται πίσω από κινήσεις για δημιουργία νέων πολιτικών σχηματισμών που στοχεύουν στην εκμετάλλευση της λεγόμενης χαλαρής ψήφου που παραδοσιακά δίνουν πολλοί ψηφοφόροι στις εκλογικές αναμετρήσεις για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Στρέφοντας τα πυρά του κατά των μεθοδεύσεων του Αλέξη Τσίπρα, ο αρχηγός της ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επιμένει να κινείται με πρακτικές παρακράτους και να στήνει πολιτικές παράγκες της τελευταίας στιγμής».
Αμέσως μετά, όμως, στράφηκε και κατά των πρώην στελεχών της γαλάζιας παράταξης που απολαμβάνουν της εύνοιας των κυβερνώντων. «Λυπάμαι που θα το πω αυτό, αλλά είδαμε κάποιοι που φτιάχτηκαν από αυτήν την παράταξη, που δεν θα υπήρχαν πολιτικά χωρίς τη Νέα Δημοκρατία, να θυμούνται, αίφνης, ότι υπάρχουν», είπε. «Και, με την χορηγία βέβαια πάντα του ΣΥΡΙΖΑ και της κρατικής Ε.Ρ.Τ., ανέλαβαν να εκτελέσουν μια αποστολή που στρέφεται μόνο κατά της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ντροπή».
Υπό τα χειροκροτήματα των βουλευτών του ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. λέγοντας με σαφή αιχμηρή διάθεση: «Από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκα, κάποιοι φαντάζονταν τη Νέα Δημοκρατία ως φιλοΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση, που θα αντιπολιτευόταν χαλαρά και που και που θα έβαζε και λίγο πλάτη στην κυβέρνηση. Λυπάμαι που δεν τους έκανα τη χάρη».
«Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα κλονίσουν τη συνοχή μας με στήριξη σε γραφικά μορφώματα, που εκφράζουν μόνο προσωπικές φιλοδοξίες, είναι βαθιά νυχτωμένοι», υπογράμμισε. «Ματαιοπονούν όσοι τα σχεδιάζουν όλα αυτά στα υπόγεια του Μαξίμου. Οι πολίτες θα δώσουν την απάντησή τους, όπως πρέπει και εκεί που πρέπει. Δεν θα το κάνουν ούτε πρόχειρα, ούτε εύκολα. Αλλά με σκέψη, με ωριμότητα και με ευθύνη».
Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «υπάρχει μια βουβή οργή σήμερα στην ελληνική κοινωνία. Αυτή η βουβή οργή το βράδυ των εκλογών θα εκφραστεί εκκωφαντικά. Και η σιωπηλή πλειοψηφία θα ακουστεί ξεκάθαρα και βροντερά».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν θα κάνω χρήση της ασυλίας μου»
Τι είπε για Σαμαρά και εκλογές
«Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Όλα είναι νόμιμα», φέρεται να δήλωσε ο πρώην Επίτροπος
Τι ανέφερε ο υπουργός Άμυνας για την κλιματική αλλαγή
Δριμεία επίθεση από το ΠΑΣΟΚ
Στόχος η τελική συμφωνία εντός 60 ημερών
Δρομολογούνται βελτιώσεις και νέα εργαλεία για την εξυπηρέτηση των πολιτών
Πότε μια μεταφορά χρημάτων θεωρείται δωρεά και φορολογείται
Τα κριτήρια και οι «κόφτες»
Την επιθυμία του να είναι επιμελής «στις απαιτήσεις του νησιού και των κατοίκων», εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Σινάνης.
Πώς διαμορφώνεται η τιμή ανά κιλό
Οι τιμές είναι εκεί που είναι γιατί είμαστε πρόθυμοι να αγοράσουμε σε αυτές τις τιμές
Στο Growthfund Investor Summit 2026 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Καταδικάστηκαν και οι Σταυριανουδάκης, Θεοδωρόπουλος και Κορομηλάς
Ποιοι πληρώνονται πρώτοι και ποιοι τελευταίοι αυτήν την εβδομάδα
«Τα Προσφυγικά δεν θα γίνουν real estate. Δεν θα παραδοθούν σε ιδιωτικά συμφέροντα», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Αττικής
Πώς μπορείτε να «κλειδώσετε» μεγαλύτερο voucher
Στόχος η αποκατάσταση ζημιών και η επαναλειτουργία κρίσιμων δικτύων
Ερωτήματα για έργο προσβασιμότητας ΑμεΑ κόστους 277.000 ευρώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.