- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
ΝΔ: «Ναι» επί της αρχής για την πρώτη κατοικία
Δέσμευση ότι ως κυβέρνηση θα προχωρήσει σε βελτιωτικές τροποποιήσεις
Τη δέσμευσή της ότι ως κυβέρνηση θα προχωρήσει σε βελτιωτικές τροποποιήσεις της εν λόγω ρύθμισης, οι οποίες, μεταξύ άλλων, θα επιχειρούν να αποκαλύψουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αλλά, παράλληλα, θα επιβραβεύουν και τους συνεπείς δανειολήπτες, τονίζει η ΝΔ αναφορικά με την προστασία της α΄ κατοικίας.
Σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα επισημαίνει πως το «ιδιωτικό χρέος είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για την οικονομία μας που, λόγω της ανερμάτιστης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, διογκώθηκε αντί να μειωθεί στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησής του».
Όπως λένε μάλιστα στη ΝΔ, σήμερα, το ληξιπρόθεσμο ιδιωτικό χρέος ανέρχεται σε 223 δισ. ευρώ, από 183 δισ. ευρώ που ήταν το 2014. Και από 223 δισ. ευρώ, περίπου τα 85 δισ. ευρώ είναι «κόκκινα δάνεια» και τα υπόλοιπα χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.
«Αυτό το τεράστιο πρόβλημα, με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση κι ύστερα από απίστευτες παλινωδίες, η κυβέρνηση έρχεται στην κυριολεξία στο παρά πέντε να το αντιμετωπίσει. Στην πραγματικότητα επιχειρεί να ρυθμίσει ένα πολύ μικρό τμήμα του: Την προστασία της πρώτης κατοικίας για τους πλέον ευάλωτους δανειολήπτες. Η κυβέρνηση μάλιστα έχει το θράσος να πανηγυρίζει, ενώ η ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή θέτει αυστηρότερα όρια προστασίας της πρώτης κατοικίας ακόμη και από αυτά που η ίδια υποσχόταν μέχρι πρότινος», τονίζει η ΝΔ προσθέτοντας επίσης πως η κυβέρνηση προσεγγίζει όλο το ζήτημα κάνοντας ένα θεμελιώδες σφάλμα καθώς, όπως λέει, «δεν προβλέπει στη ρύθμιση καμία επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών που με θυσίες όλα τα τελευταία χρόνια κράτησαν όρθιο το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία της χώρας».
«Επιπλέον, η προτεινόμενη ρύθμιση είναι περίπλοκη και γραφειοκρατική, ενώ ουδείς γνωρίζει πότε και αν θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα που εξαγγέλθηκε ότι θα τη συνοδεύσει. Η Νέα Δημοκρατία προφανώς θεωρεί ότι είναι επιτακτική ανάγκη μια ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας των ασθενέστερων δανειοληπτών. Για αυτό θα ψηφίσει θετικά επί της αρχής της ρύθμισης. Πόσο μάλλον όταν δεν θα υπήρχε πλέον κανένα πλαίσιο προστασίας, δεδομένου ότι η προηγούμενη ρύθμιση έληξε στο τέλος Φεβρουαρίου 2019», καταλήγει το ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.