- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας: Δίνουμε αγώνα για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις
"Έχουμε καθημερινό πόλεμο, όχι κατά του «άλλου», του «ξένου», αλλά κατά του φόβου, του μίσους, των απάνθρωπων θεωριών τους και των πολιτικών εκφραστών τους",
"Έχουμε καθημερινό πόλεμο, όχι κατά του «άλλου», του «ξένου», αλλά κατά του φόβου, του μίσους, των απάνθρωπων θεωριών τους και των πολιτικών εκφραστών τους", αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και συνεχίζει .
"Την περασμένη Παρασκευή η παγκόσμια κοινή γνώμη συγκλονίστηκε από ένα αποτρόπαιο έγκλημα ρατσιστικής βίας, στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας. Η μαζική δολοφονία μουσουλμάνων πολιτών ήρθε να υπογραμμίσει με τρόπο εκκωφαντικό ότι ο αγώνας κατά του ρατσισμού και των θεωριών του μίσους, όπως είναι ο φασισμός, ο εθνικισμός και ο σεξισμός, που αναδύονται τα τελευταία χρόνια, είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.
"Στη χώρα μας,", σημειώνει ο κ. Τσίπρας, "η επίθεση κατά προσφύγων στα Βίλια Αττικής, τα επεισόδια στην Κόνιτσα και στα Γρεβενά από πυρήνες που ντροπιάζουν τον ανθρώπινο πολιτισμό, μας θυμίζουν ότι πρέπει να παραμένουμε σε εγρήγορση.
"Τα τέσσερα τελευταία χρόνια η Πολιτεία έχει κάνει σημαντικά βήματα για την εδραίωση του ανθρωπισμού, της ανεκτικότητας έναντι του σκότους, του μίσους και των πολιτικών τους εκφραστών.
Με την ενίσχυση της αντιρατσιστικής νομοθεσίας, τη θέσπιση και λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, την ενίσχυση του ρόλου του Συνηγόρου του Πολίτη για την ίση μεταχείριση πολιτών, τη Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου, με πρόβλεψη του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού σε σχέση με το φύλο, με το Σύμφωνο Συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια και με την δημιουργία ξεχωριστού τμήματος για την αντιμετώπιση της Ενδοοικογενειακής Βίας υπό τη Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας", τονίζει ο πρωθυπουργός και καταλήγει.
"Πρόκειται για μερικά μόνο από τα μέτρα που έχουμε πάρει για την ενίσχυση της ισονομίας και της πραγματικής δημοκρατίας.
Όμως ο αγώνας κατά του ρατσισμού δεν εξαντλείται μόνο στα μέτρα της Πολιτείας, αλλά μας αφορά όλους. Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα 'Αρντερν, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα σε πόλεμο κατά του ρατσισμού.
Εμείς, στην Ελλάδα, δίνουμε καθημερινά αγώνα για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, φόβο και μίσος. Και συνεχίζουμε".
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Καμία έννομη συνέπεια από την επικύρωσή του», λέει η Αθήνα
Τι καταγγέλλει το DiEM25
Το περιστατικό που καταγράφηκε στα Χανιά
Απόδοση του περίκεντρου ναού στη Μαξιμιανούπολη Ροδόπης
Από τη συμμετοχή και τα παπούτσια μέχρι το ξενοδοχείο και τη διατροφή
Στα ψηφοδέλτια με απόφαση Μητσοτάκη
«Ο κάθε πρύτανης είναι ελεύθερος να προστατεύει το Πανεπιστήμιό του σύμφωνα με τον νόμο» σημείωσε ο υφυπουργός Παιδείας
Βήμα - βήμα πώς θα γίνει η αίτηση
Πώς σχολίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ τα αίτια πίσω από το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών
Στις 16 Μαΐου 2027 παραδίδεται το Flyover
Με αφορμή τον πακτωλό χρημάτων που έριξε ο δισεκατομμυριούχος στο Τέξας
Το μεγάλο δίλλημα είναι: Σταθερότητα ή Αλλαγή; Όταν αυτό απαντηθεί, τα πράγματα θα εξομαλυνθούν – αλλά δεν έχει εύκολη απάντηση.
Οι ευθύνες της αντιπολίτευσης για την κυριαρχία της ΝΔ βρίσκονται στην αδυναμία της να υποστηρίξει μια αξιόπιστη εναλλακτική.
«Οι αγωνίες των δανειοληπτών δεν χωρούν σε πολιτικά συνθήματα»
Η κυβερνητική αντίδραση ήρθε μετά την προσωπική επίθεση της ΕΛΑΣ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Πλήρης οδηγός πριν προχωρήσετε στην εκτύπωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.