- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ηλιόπουλος: Θέλω να τελέσω τον πρώτο γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων
Συνάντηση με μέλη της ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητας – «Να στηθεί ένα μνημείο στον τόπο δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου»
Συνάντηση με μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας είχε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.
Τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας είχαν την ευκαιρία να θέσουν και να συζητήσουν με το Νάσο Ηλιόπουλο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε κοινωνικό, αυτοδιοικητικό, αλλά και εργασιακό επίπεδο.
Σε ανάρτησή του στο facebook ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Εχθές είχαμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με ομάδες, συλλογικότητες, φορείς και πρόσωπα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στο Μεταξουργείο.
»Ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα είναι το ζήτημα της στέγασης. Πολλά μέλη (κυρίως τρανς και νέοι που φεύγουν ή τους διώχνουν απ’ το σπίτι) έχουν βρεθεί ανέστια λόγω ομοφοβίας, με τους ηλικιωμένους να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Εκεί η συμβολή του δήμου με το κτηριακό απόθεμα που διαθέτει για τη δημιουργία ξενώνων είναι αναγκαία.
»Ο Δήμος επίσης μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενιαίου, πιο θεσμικού χώρου, ώστε να στεγάσει την κοινότητα και να βοηθήσει την εδραίωση της, ως ισότιμο μέρος του κοινωνικού συνόλου.
»Συζητήσαμε πραγματικά πολύ συγκεκριμένα πράγματα γύρω από το πως η επόμενη Δημοτική Αρχή θα παλέψει μαζί με τα μέλη της κοινότητας και όλους τους ακτιβιστές για την ορατότητα 365 μέρες τον χρόνο.
»Έκλεισα τη συζήτηση αποκαλύπτοντας μια πρωτοβουλία που θα ήθελα να αναλάβουμε ως Δημοτική Αρχή αλλά και μια βαθιά μου επιθυμία, αν είμαι ο επόμενος Δήμαρχος Αθηναίων.
»Να στηθεί ένα μνημείο στο σημείο δολοφονίας του Ζακ και να να είμαι ο πρώτος δήμαρχος που θα τελέσει τον πρώτο πολιτικό γάμο ομόφυλου ζευγαριού».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.