Πολιτικη & Οικονομια

Ποιοι είναι στ’ αλήθεια οι ομοφοβικοί;

Είναι είδηση ότι κάποιος πολιτικός είναι παντρεμένος με τον γκέι ακτιβιστή φίλο του;

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
love-2467045_1920.jpg

Καμιά φορά κάνουμε και λάθη. Άλλες φορές πάλι έχουμε διαφορετική γνώμη για τη δεοντολογία από άλλα μέσα ενημέρωσης ή από κάποιους αναγνώστες. Συμβαίνουν όλα αυτά και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να τα αναγνωρίσουμε και να τα συζητήσουμε.  
Έχουμε όμως επίσης μάθει να αναγνωρίζουμε και να αποκαλύπτουμε αμέσως τις υποβολιμαίες πολιτικές επιθέσεις με όποιον μανδύα κι αν είναι κρυμμένες.

Για «ομοφοβικό λόγο» δεν μας έχει κατηγορήσει ποτέ κανείς. Για το αντίθετο μάλλον μας κατηγορούν, ότι σηκώνουμε πολύ ψηλά τους «αγώνες για τα δικαιώματα» και όχι τους «κοινωνικούς αγώνες». Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Είναι είδηση ότι κάποιος πολιτικός είναι παντρεμένος με τον γκέι ακτιβιστή φίλο του; Στη χώρα που κανείς πολιτικός μέχρι τώρα δεν έχει αποκαλύψει καν ότι είναι ομοφυλόφιλος, φυσικά και είναι. Εδώ έχει γραφτεί χιλιάδες φορές στα μέσα ενημέρωσης χωρίς να φανεί περίεργο σε κανέναν, για τον Ολλανδό υπουργό και τον σύντροφό του, για την αρχηγό της ακροδεξιάς Παράταξης στη Γερμανία και τη μετανάστρια σύζυγό της και το παιδί που έχουν υιοθετήσει. Φυσικά είναι λοιπόν είδηση δημοσιεύσιμη. Και όταν η ανακοίνωση γίνεται από τον ίδιο τον υποψήφιο, δεν είναι απλώς δημοσιεύσιμη, είναι θαρραλέα δήλωση, με αυτόν ακριβώς το στόχο: Να δημοσιευτεί. Αυτή είναι η ουσία του ακτιβισμού άλλωστε, να προσπαθείς με το προσωπικό σου παράδειγμα να ευαισθητοποιήσεις τους ανθρώπους και να αλλάξεις τις παλιές αντιλήψεις.

Σοκάρεται κανείς όταν η A.V. δημοσιεύει μια τέτοια είδηση; Μόνο αυτοί που θέλουν να σοκαριστούν. Που δυστυχώς είναι κάποτε και σύντροφοι του πραγματικά αξιόλογου υποψήφιου, οι οποίοι δεν έχουν καν το δικό του θάρρος. Και με μικροαστικό πανικό, ζητάνε να μην τονιστεί αυτή η «λεπτομέρεια» που τους φοβίζει. Δεν είναι περίεργο. Και όταν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στις προηγούμενες εκλογές δεχόταν άλλου είδους επιθέσεις με τα βίντεο που κυκλοφορούσαν, ήταν η ATHENS VOICE που τον υποστήριζε όταν κάποιοι φίλοι του κρυβόντουσαν.

Μεγαλυτερο κοκομπλοκο απο των ιδιων των Συριζαιων για τον υποψηφιο ευρωβουλευτη τους που απλα κι αξιοπρεπα δεν απεκρυψε...

Posted by Gregory Vallianatos on Saturday, March 30, 2019

Γι’ αυτό άλλωστε η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα δεν συμμερίστηκε καθόλου αυτού του είδους την «πολιτική ορθότητα», αντίθετα τους ειρωνεύτηκαν για τον πανικό τους.
Είναι αστείο, αν όχι εξοργιστικό, ο πρώην Γ. Γ. της κυβέρνησης Καμμένου, που συγκυβερνούσε με τους ακροδεξιούς ομοφοβικούς χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, να ανακαλύπτει τώρα φαντάσματα στα μέσα ενημέρωσης. Αποκαλύπτει μόνο τον μικροαστικό του πουριτανισμό και την εργαλειοποίηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην υπηρεσία των πολιτικών του επιδιώξεων.

1.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ