Πολιτικη & Οικονομια

Έδωσε ο Τζ. Σόρος την εντολή «ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ» για τον Κυριάκο Βελόπουλο;

Τι επιχειρεί και τι ισχύει;

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19031502.jpg

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα voicenews.gr, που προβάλει τις θέσεις του κόμματος «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, ο Τζορτζ Σόρος έδωσε εντολή να «τον τελειώσουν» διότι «είναι επικίνδυνος».

12.jpg

13.jpg

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος αφιέρωσε μάλιστα μια ολόκληρη εκπομπή για τον «πόλεμο» που δέχεται η «Ελληνική Λύση» από τον Τζορτζ Σόρος.

Κ. Βελόπουλος - Κόντρα & Ρήξη 30/1/19 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖ. ΣΟΡΟΣ

Είναι αλήθεια; (Εναλλακτικός τίτλος: πως να δημιουργήσετε μια θεωρία συνωμοσίας)

Ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν διστάζει να δημιουργήσει μια θεωρία συνωμοσίας που τον θέλει να στοχοποιείται από τον Τζορτζ Σόρος για τις «πατριωτικές» του θέσεις σε ζητήματα όπως το όνομα των Σκοπίων, για να αντλήσει ψήφους από εκείνους που πιστεύουν πως υπάρχει μια παγκόσμια συνωμοσία κατά της Ελλάδας.

Τον περασμένο Ιανουάριο, δημοσιεύτηκε μια έκθεση 28 σελίδων του ιδρύματος Open Society (που έχει ιδρυθεί από τον Τζ. Σόρος) με τίτλο «NORTH MACEDONIA: WHAT’S NEXT?» (μτφ: Βόρεια Μακεδονία: Τι έρχεται µετά;)

Στο κεφάλαιο (σελ. 18) «THE FORTHCOMING ELECTIONS IN GREECE» (μτφ: Οι επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα), υπάρχει μια μικρή αναφορά στην «Ελληνική Λύση» και τον Κυριάκο Βελόπουλο, την οποία ο τελευταίος έχει κάνει «σημαία» για τον δήθεν πόλεμο που δέχεται.

14-1.jpg
Η «επίθεση» και οι «ύβρεις» που «δέχτηκε» ο Κυριάκος Βελόπουλος από τον Τζορτζ Σόρος

Μετάφραση:
«Μια νέα είσοδος στο (ελληνικό) κοινοβούλιο μπορεί να είναι ένα νέο κόμμα της ακροδεξιάς. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, υπάρχουν 2-3 μικρότερα ακροδεξιά (και ως ένα βαθμό φιλορωσικά) κόμματα που καταγράφουν ποσοστά λίγο κάτω του 3%. Αν αυτά τα κόμματα συνασπιστούν πριν τις εκλογές, θα μπορέσουν εύκολα να κερδίσουν έδρες. Είναι επίσης πιθανό πως ένα από αυτά -η ‘Ελληνική Λύση’ υπό τον ακραίο εθνικιστή και πρώην βουλευτή Κωνσταντίνο (εννοεί Κυριάκο) Βελόπουλο, ο οποίος έχει διασυνδέσεις με τη Ρωσία- θα μπορέσει από μόνο του να εξασφαλίσει έδρες. Σε κάθε ένα από αυτά τα σενάρια, η ΝΔ θα χάσει έδρες. Επιπλέον, δεδομένου πως αυτά τα κόμματα ποντάρουν στο Μακεδονικό ζήτημα και έχουν ενισχυθεί εξαιτίας του διακανονισμού με τα Σκόπια, είναι πιθανό πως θα επηρεάσουν τον πολιτικό διάλογο, εάν μπουν στη Βουλή, και να διαμορφώσουν την Ελληνική πολιτική εάν μπουν στη κυβέρνηση

Όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε, η αναφορά στον Κυριάκο Βελόπουλο περιορίζεται σε 2-3 γραμμές μιας έκθεσης 28 σελίδων. Από αυτή την αναφορά και έπειτα, ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» διακηρύσσει προς πάσα κατεύθυνση πως «έχει στοχοποιηθεί» από τον Τζορτζ Σόρος και πως δέχεται πόλεμο. Με το τελευταίο δημοσίευμα, διάνθισε ακόμη περισσότερο τη θεωρία συνωμοσίας που δημιούργησε, κάνοντας λόγο για εντολή από τον Σόρος να τον «τελειώσουν» επειδή είναι «επικίνδυνος.»

Αν διαβάσουμε ολόκληρη την έκθεση της Open Society, θα διαπιστώσουμε πως γίνεται αναφορά σε όλα τα ελληνικά κόμματα που μπαίνουν ή μπορεί να μπουν στην επόμενη Βουλή. Ειδικά για τη Νέα Δημοκρατία, γίνεται μια κατά πολύ εκτενέστερη και «αυστηρή» αναφορά (σελ. 7). Ενδεικτικά, η έκθεση κάνει σαφή αναφορά σε λαϊκιστικά, συντηρητικά και αντιευρωπαϊκά/αντιδυτικά στοιχεία, που ουσιαστικά έχουν χωρίσει το κόμμα στα δύο.

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.