- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φόβος για υποκλοπές σε Μαξίμου και κράτος – Αλλάζουν τηλέφωνα
Ξήλωμα και αντικατάσταση των κόκκινων τηλεφώνων
Τοίχο προστασίας απέναντι σε υποκλοπές και χάκερ θέλει να στήσει η κυβέρνηση και προχωρά στο ξήλωμα και την αντικατάσταση των «κόκκινων» τηλεφώνων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», σε εξέλιξη βρίσκεται το μυστικό σχέδιο «ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ.» (Κλειστό Δορυφορικό Δίκτυο) για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών υψηλών προσώπων και Σωμάτων Ασφαλείας.
Το σχέδιο είναι η αντικατάσταση των λεγόμενων «κόκκινων» τηλεφώνων. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί η αντικατάσταση των γραμμών εκτάκτου ανάγκης, επικοινωνίας υψηλών προσώπων και επικεφαλής Σωμάτων Ασφαλείας, τριψήφια κ.λπ., από ένα κλειστό και απόλυτα ελεγχόμενο από το Δημόσιο και τον Στρατό σύστημα επικοινωνιών.
Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νέο σύστημα τηλεπικοινωνιών είναι θεωρητικά απαραβίαστο από μυστικές υπηρεσίες, χάκερ και δεν μπορεί να παγιδευτεί ώστε να γίνουν υποκλοπές.
Την υλοποίηση του σχεδίου έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών. Σύμφωνα με το σχέδιο «ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ.», 220 νέα τηλέφωνα και νέες συσκευές εντάσσονται σε ένα σύγχρονο, εναλλακτικό και ασφαλές δορυφορικό σύστημα επικοινωνίας.
Μάλιστα, αυτό που έχει σημασία είναι πως πλέον δεν θα εμπλέκονται ιδιώτες στα συστήματα επικοινωνίας του κράτους, ενώ όλες οι εγκαταστάσεις θα βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο και την εποπτεία του ελληνικού Δημοσίου και του Στρατού.
Και ο σχεδιασμός δεν σταματάει, αλλά περιλαμβάνει και την προώθηση της εγκατάστασης και λειτουργίας ενός ολιστικού συστήματος ασφαλούς και σύγχρονης επικοινωνίας, με δεδομένα και εικόνα, μεταξύ των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα φορολογικά κίνητρα και η μετακόμιση του billionaire
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η διαδικασία του ελέγχου ήδη ξεκίνησει
Πώς αξιολογούνται τα προγράμματα Μητσοτάκη, EΛ.Α.Σ και Ανδρουλάκη
Στις 3,2 μονάδες πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ τον Τσίπρα
Ο Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε τη διεθνή διάσκεψη για το Διάστημα και κάλεσε πρώτο στο βήμα τον πρωθυπουργό
Τι είπε για φορολόγηση των πλουσίων, εξωτερική πολιτική και ΠΑΣΟΚ
Τι ανέφερε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μετά τις αντιδράσεις
Όσα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η ισχύς των εξοπλισμών και ο κίνδυνος να χαθεί ο δρόμος του διαλόγου
Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος τόνισε ότι στόχος είναι oι πολύ μεγάλες περιουσίες
Ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε άμεση ενίσχυση - Μείωση αναμονών στα χειρουργεία και πλήρης ψηφιοποίηση της λίστας
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.