- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Έρχεται φωτογραφική ρύθμιση για Κουντουρά και Δανέλλη;
Κοντά σε λύση για να αρθεί το ασυμβίβαστο του υποψήφιου ευρωβουλευτή και βουλευτή
Κοντά σε λύση για να αρθεί το ασυμβίβαστο του υποψήφιου ευρωβουλευτή και βουλευτή φαίνεται πως είναι η κυβέρνηση. Η λύση που εξετάζουν σε ότι αφορά την ρύθμιση για τους βουλευτές, που θέλουν να τεθούν στην κρίση του λαού για να διεκδικήσουν μια θέση στην ευρωβουλή και είναι μια λύση που φαίνεται να βολεύει όλους.
Υπενθυμίζεται ότι ένας νόμος του υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε στις 11 Απριλίου του 2014 επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμάρα φαίνεται πως απομακρύνει την Έλενα Κουντουρά από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ,
Ο συγκεκριμένος νόμος αναφέρει πως «οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αν δεν παραιτηθούν πριν από την ανακήρυξη τους».
Εάν, λοιπόν, η κύρια Κουντουρά επέλεγε την Ευρωβουλή, θα έπρεπε να παραιτηθεί από βουλευτής και άρα η κυβέρνηση θα έχανε την 151η ψήφο που την στηρίζει αυτήν την στιγμή.
Ο αμέσως επόμενος βουλευτής στους ΑΝΕΛ είναι στενός συνεργάτης του Πάνου Καμμένου, κάτι που σημαίνει αυτομάτως πως είναι πρακτικά αδύνατο να παραιτηθεί η κυρία Κουντουρά, αφού με τον «στενό συνεργάτη» του Πάνου Καμμένου που προαναφέραμε να… καραδοκεί, θα ήταν δεδομένο πως η κυβέρνηση δεν θα είχε την πλειοψηφία των «151».
Τώρα, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 είπε σε σχέση με ενδεχόμενες υποψηφιότητες Κουντουρά-Δανέλλη στις ευρωεκλογές ότι «εξετάζεται η κατοχύρωση της δυνατότητας για όσους βουλευτές πάρουν μέρος στις ευρωεκλογές να μπορούν να παραιτηθούν από τη βουλευτική τους ιδιότητα εφόσον εκλογών. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε θεσμικές ιδιοτροπίες».
Σύμφωνα με το newsit.gr, το υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάξει την ρύθμιση που είχε φέρει στις 11 Απριλίου του 2014 και αφορούσε se δυο βασικά θέματα, το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή και τον σταυρό αντί για τη λίστα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.