- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κικίλιας για Μάτι: «Δεν ξεχνάει ο κόσμος τους νεκρούς του»
«Προφανώς, θεωρούν ότι μετά από επτά μήνες η κατάσταση θα λειανθεί, ο κόσμος θα ξεχάσει»
Για «συγκλονιστικά λάθη», «παραλείψεις» και «παράβαση καθήκοντος» έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας για την τραγωδία στο Μάτι, τονίζοντας πως «υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίστηκαν ή διορίστηκαν σε θέσεις ευθύνης και δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, με τραγική συνέπεια να καούν 100 συνάνθρωποί μας, 50 μέτρα από τα σπίτια τους». Μιλώντας στον Θέμα FM, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ εξέφρασε την άποψη πως, υπό το βάρος αυτής της ευθύνης, οποιοσδήποτε δημόσιος λειτουργός θα υπέβαλε παραίτηση, αν μη τι άλλο από ευθιξία.
«Όμως, αυτό που έγινε απροκάλυπτα ήταν μια προσπάθεια συγκάλυψης από την πρώτη μέρα. Σας θυμίζω τις φωτογραφίες από το διάστημα που παρουσίασε ο κ. Παππάς και τα σενάρια συνωμοσίας περί σχεδίου εναντίον της χώρας. Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι συμβαίνει, είναι ένα σενάριο συνωμοσίας που καταλήγει στο ότι φταίει πάντα κάποιος άλλος - οι προηγούμενοι ή κάποιος αόρατος εχθρός - αλλά ποτέ η κυβέρνηση. Αυτός ο οποίος διοικεί, έχει και την ευθύνη. Αναρωτιέμαι, αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο το 2014, στη δική μου θητεία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τι θα έλεγαν; Θα μας είχαν σταυρώσει στην Πλατεία Συντάγματος! Προφανώς, θεωρούν ότι μετά από επτά μήνες η κατάσταση θα λειανθεί, ο κόσμος θα ξεχάσει. Δεν ξεχνάει ο κόσμος τους νεκρούς του» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στις προσαγωγές πολιτών στα Γιαννιτσά και τα ζητήματα τάξης και ασφάλειας, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως το μοναδικό κομμάτι στο οποίο υπάρχει άμεση αντίδραση σε ό,τι έχει να κάνει με τις πολιτικές εντολές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., είναι όταν υπάρχουν συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή όταν υπουργοί τής κυβέρνησης πηγαίνουν στη Βόρεια Ελλάδα. «Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, δεν κουνιέται φύλλο!» υποστήριξε και προσέθεσε: «Οι Ρουβίκωνες έχουν μπει στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στο Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, στη Βουλή, στα Πανεπιστήμιά μας, σε ξένες Πρεσβείες. Κάνουν πλάκα στο κράτος και κανείς δεν αντιδρά. Αντίθετα, δίνονται εντολές να επιστρέφουν με τα περιπολικά. Τρομοκράτες και βαρείς ποινικοί κυκλοφορούν ελεύθεροι. Έχουν αλλάξει 4 υπουργοί Δικαιοσύνης και άλλοι τόσοι Δημόσιας Τάξης και ο νόμος Παρασκευόπουλου είναι ακόμα εδώ. Γιατί; Γιατί ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι προς χάριν της αποσυμφόρησης των σωφρονιστικών καταστημάτων, πρέπει όλοι αυτοί οι βαρείς ποινικοί να είναι έξω. Αυτοί που ρέπουν στο έγκλημα και έχουν ξαναδολοφονήσει κόσμο. Οι αστυνομικοί μού λένε ότι τη μία μέρα τους συλλαμβάνουν και την άλλη τους ξαναβλέπουν στο δρόμο. 'Αρα, το να αισθάνεται ασφαλής ένας πολίτης, για την οικογένειά του, για την περιουσία του, να περπατά ελεύθερος μέσα στην πόλη, δεν υπάρχει πλέον. Για ποια Δημοκρατία μιλάμε όταν δεν υπάρχει ελευθερία; Πρέπει να υπάρχει ασφάλεια για να αισθάνεται ελεύθερος ένας πολίτης».
Επισήμανε πως σε όλα τα σύγχρονα κράτη υπάρχουν φυλακές υψίστης ασφαλείας και «διαχωρίζονται οι ποινικοί, οι τρομοκράτες, αυτοί που έχουν κάνει ειδεχθή εγκλήματα, από το φουκαρά που καταλήγει στη φυλακή για χρέη 10.000 ευρώ. Εδώ, όχι μόνο δε συμβαίνει αυτό, αλλά η πηγή του κακού είναι οι φυλακές Κορυδαλλού όπου υπάρχει πρόσμειξη ποινικών, τρομοκρατών και λοιπών. Από εκεί "τρέχει" όλο το έγκλημα στη χώρα. Εκεί γίνονται συμβόλαια θανάτου και βλέπουμε καθημερινά δολοφονίες».
«Τι γίνεται σε αυτή τη χώρα;» διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας και κατέληξε: «Επειδή επί ΣΥΡΙΖΑ αυτά συμβαίνουν κάθε τρεις και λίγο, κοντεύουμε να πιστέψουμε ότι αυτά είναι φυσιολογικά. Κάτι πηγαίνει πολύ στραβά στη χώρα, είναι τεράστια η ευθύνη αυτών που κυβερνούν για αυτά που συμβαίνουν».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια» - Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Σπάει καθημερινά τα δικά του ρεκόρ γραφικότητας ο υπουργός Υγείας, μήπως τελικά στόχος του είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες», απαντάει το ΠΑΣΟΚ
31 άτομα μεταφέρθηκαν για πρώτες βοήθειες - Αμέσως ενεργοποιήθηκε μηχανισμός υποδοχής και παροχής βοήθειας από τις ελληνικές αρχές
Ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα την πολιτική του διακήρυξη - Περιγράφει ως «κρίσιμη πολιτική αναγκαιότητα» την σύγκλιση των τριών ρευμάτων της Αριστεράς του 20ού αιώνα
«Η σταδιακή επανένταξη 14 ανακατασκευασμένων συρμών, θα συμβάλει στη μείωση των χρονοαποστάσεων»
«Παραμένω συνεπής, άλλοι άλλαξαν» σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Ο χαιρετισμός της τ. Προέδρου της Δημοκρατίας στην παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος 2026
«Είναι μία πρόταση η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε λουκέτα χιλιάδων επιχειρήσεων μικρομεσαίων» σημειώνει η υπουργός Εργασίας
Τι ισχύει για τις μεγάλες αλυσίδες
Ισχυρή αύξηση εισροών το 2025 - Εύθραυστη διεθνής εικόνα και ανησυχία για ποιότητα επενδύσεων
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή
Παρέμβαση της Αθήνας για το επεισόδιο με τον στολίσκο και αίτημα αποχώρησης ισραηλινών σκαφών
Αντίδραση Λιβανού στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει βέβαιος για ανατροπή των κατηγοριών
Σφοδρή επίθεση για τη στάση του στη Διάσκεψη των Προέδρων - Κατηγορίες για θεσμική διαστρέβλωση
«Δεν είναι δουλειά εισαγγελέα να στηρίζει κατηγορίες με κοπτοραπτική», αναφέρει σε ανάρτησή της
Σφοδρή αντίδραση εισαγγελέων στο αίτημα παραίτησης - Κλιμάκωση έντασης για τις υποκλοπές
Βασίζεται στο διαβιβαστικό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
Σφοδρή αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης για την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - Παρέμβαση προεδρείου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.