- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αποστολάκης: Κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος στο Αιγαίο
«Από την πλευρά μας καταβάλλουμε μια συνεχή προσπάθεια εξομάλυνσης και αποκλιμάκωσης της έντασης»
Για κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος στο Αιγαίο λόγω της τουρκικής προκλητικότητας έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των Υπό-επιτροπών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε παράλληλα ότι η ελληνική πλευρά αντιμετωπίζει το θέμα καταβάλλοντας «συνεχή προσπάθεια εξομάλυνσης και αποκλιμάκωσης της έντασης».
«Αντιδρούμε στις προκλήσεις στο χώρο του Αιγαίου, όπου δυστυχώς ο αριθμός των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου και των εθνικών χωρικών υδάτων φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα, πάντα με σύνεση και στρατηγική ψυχραιμία» υπογράμμισε ο κ. Αποστολάκης και συνέχισε: «Παρά τα υφιστάμενα προβλήματα και τα επικίνδυνα περιστατικά στον αέρα και στη θάλασσα, που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρό ατύχημα, από την πλευρά μας καταβάλλουμε μια συνεχή προσπάθεια εξομάλυνσης και αποκλιμάκωσης της έντασης».
«Από την πλευρά μας καταβάλλουμε μια συνεχή προσπάθεια εξομάλυνσης και αποκλιμάκωσης της έντασης» είπε επίσης ο κ. Αποστολάκης.
Στη συνέχεια της ομιλίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε: «Στη λογική αυτή και στη βάση της σχετικής συμφωνίας κατά την πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου, αποφασίσαμε με τον ομόλογό μου κ. Ακάρ, στη συνάντησή μας στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, να προγραμματιστεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα συνάντηση μεταξύ τεχνικών ομάδων των δυο χωρών, για να καθοριστούν δράσεις στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Ελπίζω ότι σύντομα να έχουμε απτά αποτελέσματα επί των αποφάσεων που πήραμε, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην οικοδόμηση μιας σχέσης βασισμένης στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου».
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το ύψος των αμυντικών δαπανών και της οικονομικής συνεισφοράς της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, επανήλθε στα ελληνοτουρκικά λέγοντας «είμαστε πάνω από το 2%. Ο κόσμος αισθάνεται ότι είναι ασφαλής όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές. Η Ελλάδα δεν επιδιώκει πόλεμο άλλα ειρήνη και για την ειρήνη απαιτείται ισχυρή Ελλάδα. Η προσπάθεια είναι να διατηρήσουμε ειρήνη με μια χωρά προκλητική που διεκδικεί πράγματα που δεν της ανήκουν και παραβιάζει καθημερινά τον εναέριο χώρο.
Έχουμε φροντίσει να μην υπάρξει θερμό επεισόδιο και παράλληλα να εμπεδώνεται το αίσθημα ασφαλείας με προσπάθειες επικοινωνίας και ισχυρών συμμαχιών».
Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη ενδυνάμωσης της παρουσίας των ΗΠΑ στην περιοχή. «Πριν από 5 χρόνια τους έλεγα να μη αποδυναμωθεί η στρατιωτική παρουσία τους γιατί άλλος θα πάρει την θέση τους. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα. Σήμερα έχουμε 17 ρωσικά πλοία όταν τα προηγούμενα χρόνια είχαμε 4-5. Η Ελλάδα δίνει διευκολύνσεις στις ΗΠΑ μέσω των υφιστάμενων περιοχών. Στη Λάρισα και αλλού και στην Σούδα που υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης δυνατοτήτων»
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εκπρόσωπος της ΝΔ για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Λαζαρίδη και δημοσκοπήσεις - Έμφαση στη θεσμική αξιοπιστία
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Ποιος μπορεί να εκφράζεται υπέρ του κόμματος και της ιδεολογίας του;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.