- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στ. Θεοδωράκης: Τα Χανιά απαιτούν έργα
Τι έγραψε στο Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού για τις καταστροφές στην Κρήτη
«H καταστροφή συνεχίζεται στα Χανιά. Υπάρχουν φόβοι για αγνοούμενους -έχουν βρεθεί αυτοκίνητα τσακισμένα στα ρέματα- και πολλοί κτηνοτρόφοι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ορεινές τοποθεσίες. Οι αγροτικοί δρόμοι έχουν χαθεί εντελώς. Ποταμοί υπερχειλίζουν, γεφύρια γκρεμίζονται, πλαγιές κατρακυλούν, οικισμοί εκκενώνονται».
Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο Facebook ο Σταύρος Θεοδωράκης για την κατάσταση στο Νομό Χανίων που δοκιμάζεται από την κακοκαιρία. Όπως τονίζει, δεν είναι η ώρα για κριτική και προτεραιότητα είναι να παρθούν οι σωστές αποφάσεις και «να διασφαλιστεί ότι δεν θα θρηνήσουμε θύματα μέσα στη νύχτα».
«Δεν ξέρω τι από όλα αυτά που μου λένε οι δήμαρχοι των Χανίων πρέπει να προτάξω. Όλοι τους, μαζί και ο Περιφερειάρχης, είναι στους δρόμους, προσπαθώντας να δουν πού και πώς μπορούν να επέμβουν.
» Ειδικά ο Πλατανιάς έχει κοπεί στα τέσσερα. Οι κάτοικοι ούτε μπορούν να φύγουν ούτε μπορούν να επιστρέψουν. Όλες οι γέφυρες πεσμένες. Στα Σφακιά ακόμη και τα μηχανήματα του Δήμου δυσκολεύονται να διασχίσουν τους δρόμους που είναι πλέον λίμνες. Στην Κίσσαμο οι κάτοικοι δίπλα από τα ρέματα και τους ποταμούς έχουν ειδοποιηθεί να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
» Και δυστυχώς τα άγρια καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι.
Δεν είναι προφανώς η ώρα για κριτική αλλά πρέπει τις επόμενες ώρες να παρθούν οι σωστές αποφάσεις. Να διασφαλιστεί ότι δεν θα θρηνήσουμε θύματα μέσα στη νύχτα. Το Υπουργείο Αμύνης πρέπει να στείλει χωρίς καθυστέρηση μονάδες μηχανικού, να στηθούν γέφυρες όπου είναι δυνατόν. Να δώσει το παρών το κράτος με άμεσες ενέργειες. Γιατί υπάρχει και ένα κακό προηγούμενο. Ο βόρειος οδικός άξονας, έξω από τον Γαλατά, έμεινε κλειστός για δύο μήνες μετά τις βροχές του Δεκέμβρη.
» Αν λοιπόν η "εθνική" έκλεισε έπειτα από μια κακοκαιρία, τι θα γίνει τώρα που οι ουρανοί έχουν κυριολεκτικά ανοίξει; Αυτό αναρωτιούνται όλοι αυτές τις ώρες στα Χανιά και η κυβέρνηση πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις. Με έργα όχι με λόγια» προσθέτει στο μήνυμά του ο κ. Θεοδωράκης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.