- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο έλεος της κακοκαιρίας τα Χανιά (εικόνες, video)
Δρόμοι άνοιξαν, γέφυρες έπεσαν, οικισμοί αποκλείστηκαν
Αντιμέτωποι με τεράστια προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας βρίσκονται κάτοικοι και επισκέπτες στα Χανιά Κρήτης, ενώ ένας 61χρονος αγρότης συνεχίζει να αγνοείται, έχοντας παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά χειμάρρου.
Το βαρομετρικό χαμηλό «Ωκεανίς» χτύπησε με μανία, κόβοντας στα δύο τον νομό. Η πρόσβαση από τα Χανιά προς Κίσσαμο, Σέλινο και Πλατανιά έχει διακοπεί, καθώς κατέρρευσε η γέφυρα του Πλατανιά στην παλαιά Εθνική Οδό, την ώρα που έκλεισε η γέφυρα στο Πατελάρι και απαγορεύτηκε η διέλευση από τον ΒΟΑΚ, στο ύψος του Σταλού, λόγω κατολισθήσεων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στο zarpanews.gr, η διέλευση των οχημάτων ξεκίνησε εκ νέου, με την κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται εκ περιτροπής από το ένα ρεύμα και ενώ μπουλντόζες απομακρύνουν λάσπες, βράχους και πέτρες από το οδόστρωμα.
Η κατάρρευση της γέφυρας στον Πλατανιά ήρθε λίγες ώρες μετά τα δραματικά γεγονότα στον ποταμό Κερίτη. Η πετρόκτιστη ιστορική γέφυρα (κατασκευάστηκε το 1908), η οποία ένωνε τις δύο όχθες, δεν άντεξε την πίεση από τον τεράστιο όγκο νερού που κατέβαζε το ποτάμι, και κατέρρευσε.
Όπως αναφέρει το flashnews.gr, ασθενείς που ενδεχομένως είναι αναγκαίο να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Χανίων, κάτοικοι που οι επαγγελματικές τους δραστηριότητες, τους αναγκάζουν, να μετακινούνται προς Χανιά αλλά και τεχνικά συνεργεία που εργάζονται για αποκατάσταση βλαβών, όπως του ΔΕΔΔΗΕ, δεν έχουν πλέον πρόσβαση στην πόλη.
Οι θυελλώδεις άνεμοι, σε συνδυασμό με την έντονη βροχόπτωση, είχαν ως αποτέλεσμα να εκριζωθούν δέντρα και να καταπλακώσουν αυτοκίνητα στην πόλη των Χανίων, δίπλα στον Δημοτικό Κήπο. Η κυκλοφορία στο σημείο διεκόπη για αρκετές ώρες μέχρι την απομάκρυνση των δέντρων, των οχημάτων και τον καθαρισμό του οδοστρώματος. Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης από τις πρώτες πρωινές ώρες στις περισσότερες περιοχές του νομού, εξαιτίας της κακοκαιρίας.
Εσπευσμένα στην Κρήτη, με ελικόπτερο Super Puma, μεταβαίνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο Μηχανικών του υπουργείου.
Καρέ καρέ η κατάρρευση της γέφυρας στον ποταμό Κερίτη...
Μη βγαίνετε από το σπίτι - Κλειστά τα σχολεία την Τρίτη
Ενδεικτικό της διαμορφωθείσας κατάστασης είναι η έκκληση του Δήμου Πλατανιά για πλήρη αποφυγή μετακινήσεων σε όλο το εύρος του δήμου.
Καλεί, μάλιστα, όσους διαμένουν σε οικισμούς κοντά σε ποτάμια να είναι σε επιφυλακή για την ασφάλειά τους, καθώς αυξημένος είναι ο κίνδυνος κατολισθήσεων, καθίζησης του εδάφους και πτώσεις δέντρων.
Προς αυτήν την κατεύθυνση, κλειστά θα είναι και την Τρίτη τα σχολεία του νομού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας καλέσουν
Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας
Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.