- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σπυράκη: Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση πώς θα γίνουν οι εκλογές
Ξεκάθαρη αντίδραση από τον Αλέξη Τσίπρα ζητά η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ για το δημοσίευμα του BBC περί μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα
Άμεση και ξεκάθαρη αντίδραση από την κυβέρνηση και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, για το ρεπορτάζ του BBC περί μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, ζήτησε η Μαρία Σπυράκη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ επισήμανε ότι πρέπει ο Πρωθυπουργός να καταστήσει σαφές πως δεν υφίσταται κάτι τέτοιο, σημειώνοντας ότι η συμφωνία των Πρεσπών παράγει αρνητικά αποτελέσματα για τη χώρα μας. Υπογράμμισε επίσης ότι η ΝΔ είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις από τη συμφωνία Αθηνών – Σκοπίων και οι φόβοι αυτοί επαληθεύονται.
Η κυρία Σπυράκη κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τους όρους διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο, 90 ημέρες πριν διεξαχθούν, να μην έχουν αποσαφηνιστεί οι διαδικασίες. Συγκεκριμένα η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να μάθει αν ισχύει ή όχι ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να επαναφέρει τη λίστα για τις ευρωεκλογές, αν σκέφτεται να αλλάξει τις ημερομηνίες των αυτοδιοικητικών κατά μια Κυριακή και αν ισχύει το ενδεχόμενο να αλλάξει ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων. Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να μπει ποσόστωση 40% στη συμμετοχή γυναικών στα ψηφοδέλτια, σημείωσε ότι η ΝΔ θα στηρίξει μια τέτοια επιλογή.
Σε ερώτηση για την κα Μεγαλοοικονόμου και τη συμπεριφορά της, με το σχόλια για τα αγγούρια και τους ομοφυλόφιλους, σε πάνελ με τον Γεράσιμο Γιακουμάτο, χαρακτήρισε το γεγονός προσβλητικό και λυπηρό. Σημείωσε επίσης ότι δεν υπήρξε ούτε ένα νεύμα αποδοκιμασίας από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βελτιώνονται οι υποδομές πρόσβασης για όσους επισκέπτες αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα
Σπεύδουν δύο ελληνικές φρεγάτες στην Κύπρο
Παρακαλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών
Το εθνικό πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF
Συνολικά 325 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή
Πιο «ψύχραιμη» αντίδραση στην Ευρώπη
H Περιφέρεια υλοποιεί σειρά έργων υποδομής που ωφελούν περισσότερους από 600.000 κατοίκους
Παπαστεργίου: Στρατηγική επένδυση εθνικής σημασίας
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.