- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΙΟΒΕ: 64% των Ελλήνων καλύπτουν οριακά τις ανάγκες τους
To 85% δεν δύναται να αποταμιεύσει, ποσοστό που μειώθηκε μόλις κατά 1% σε σχέση με πέρυσι
Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που προκύπτουν για τον Ιανουάριο του 2019, το 64% των Ελλήνων οριακά καλύπτουν υποχρεώσεις και ανάγκες τους. Το αντίστοιχο ποσοστό τον Δεκέμβριο ήταν 60% και 57% τον Νοέμβριο του 2018.
Την ίδια ώρα 85% των Ελλήνων δεν δύναται να αποταμιεύσει, ποσοστό που μειώθηκε μόλις κατά 1% σε σχέση με πέρυσι.
Σύμφωνα με την έρευνα, μόλις το 12% των ερωτηθέντων κρίνει αρκετά πιθανή την αποταμίευση μέσα στον επόμενο χρόνο, ενώ πολύ πιθανή το 1%.
Σημειώνεται πως οι πολίτες που ήταν σε θέση να πραγματοποιήσουν αποταμίευση, οποιουδήποτε μεγέθους, αποτελούσαν, για τον Ιανουάριο, το 15% του συνόλου (από 14% τον Δεκέμβριο), ενώ όσοι δηλώνουν ότι «έχουν χρεωθεί» φθάνουν το 10% , από 12% που υπολογίζονταν τον Δεκέμβρη του 2018.
Μάλιστα, το 11% (λιγότεροι κατά δύο μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο έτος) έχει αναγκαστεί να καταφύγει στις αποταμιεύσεις του.
Αξίζει να αναφερθεί πως δείκτης της πρόθεσης για αποταμίευση τους προσεχείς 12 μήνες παρέμεινε τον Ιανουάριο στις -68,4 μονάδες.
Την ίδια ώρα, μόλις το 6% των ερωτηθέντων δηλώνει πρόθυμο-θετικό στο ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει ακριβές αγορές, που αφορούν έπιπλα ή ηλεκτρονικά είδη κ.ά.
Ειδικότερα, το 92,3% των καταναλωτών στην Ελλάδα δηλώνει ότι δεν είναι πιθανό να αγοράσει αυτοκίνητο το προσεχές 12μηνο, έναντι ποσοστού 95,5% τον Οκτώβριο ενώ μόλις το 0,9% και 9.5% των νοικοκυριών δηλώνει ότι ίσως να προβεί σε αγορά ,κατασκευή κατοικίας οι εργασίες βελτίωσης- ανακαίνισης των χώρων του, τον επόμενο χρόνο (από 1,9% και 10,9% αντίστοιχα τον Οκτώβριο).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε αναμένεται η πρώτη πληρωμή
«Το "Προλαμβάνω” είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα»
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται
Τι ισχύει με τα κριτήρια
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη του γάλλου προέδρου
Σε απάντηση των δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού
Παράλληλα θα υπάρξει και απαλλαγή από δημοτικά τέλη
Παράλληλα, απέρριψε κατηγορίες περί διάθεσης 2 δισ. ευρώ σε ιδιώτες μέσω voucher
Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας από την αρχή του πολέμου, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ενεργειακή μετάβαση, επενδύσεις και γεωπολιτικοί κίνδυνοι στο επίκεντρο των συζητήσεων
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters
Παράλληλα, στάθηκε στις νέες επενδύσεις και συνεργασίες με αμερικανικούς ενεργειακούς κολοσσούς
«Ο δρόμος προς τη μακροζωία περνά μέσα από την πρόληψη, τις δομημένες επιστημονικές παρεμβάσεις, αλλά και τον τρόπο ζωής» - Η συζήτηση στο πλαίσιο του 11oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Τις τελευταίες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο και τη στρατηγική της τράπεζας συζήτησε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της CrediaBank, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Παραγωγικότητα, μισθοί και επενδύσεις στο επίκεντρο – Οι παρεμβάσεις στο Φόρουμ Δελφών
Tι δήλωσε ο επίτροπος για τον αποκλεισμό του Ορμούζ
Το νομικό και πολιτικό πλαίσιο πίσω από τη διαφαινόμενη διαμάχη Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
Αναφορά έκανε και στη φράση «χεράτα», ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν είναι επίσημη ορολογία»
«Άθλια» χαρακτήρισε τη λογική του Νίκου Ανδρουλάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.