Πολιτικη & Οικονομια

Χωρίς καλσόν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μετά από δηλώσεις του Τζιτζικώστα

Εξαιτίας του Πολάκη αμέλησα (και ζητώ συγγνώμη) να ασχοληθώ με έναν άλλο σκληρό μάγκα της επικράτειας

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
269234.jpg

Εξαιτίας του Πολάκη και των κατορθωμάτων του αμέλησα (και ζητώ συγγνώμη) να ασχοληθώ με έναν άλλο σκληρό μάγκα της επικράτειας. Κάποιος μπορεί να πει ότι έπαιζα τον Πολάκη μου, αλλά ας ελπίζουμε πως αυτό το φτηνό λογοπαίγνιο θα είναι το τελευταίο που γίνεται με αφορμή το επίθετο του Σφακιανού λεβέντη. 

Ο σκληρός αυτός μάγκας, για τον οποίο αν δεν είχα του Πολάκη μου τον χαβά θα είχα ήδη γράψει, είναι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο συναγωνιστής Αποστόλης Τζιτζικώστας. Το σκληρό αγόρι που αποφάσισε να φτάσει στα άκρα τον τσάμπα αγώνα για μερικά ψηφαλάκ... ζητώ συγγνώμη... τον δύσκολο αγώνα για την πατρίδα και μιλώντας στον Γιώργη τον Αυτιά δήλωσε με το γνωστό ανυποχώρητο του ύφος: «Δεν υπάρχει περίπτωση, σε δρόμο ευθύνης δικής μας, της Περιφέρειας, να μπει πινακίδα που να αναγράφει τον όρο Βόρεια Μακεδονία. Όσο είμαι περιφερειάρχης οι πινακίδες στους δικούς μας δρόμους θα γράφουνε Σκόπια. Τελεία». (δυστυχώς, πάνω στον πατριωτικό του οίστρο ξέχασε ότι ο προφορικός λόγος δεν χρειάζεται σημεία στίξης) 

Και σαν τα λόγια του να μην ήταν ήδη ικανά να κάνουν τους Βορειομακεδόνες και τους πάτρωνές τους σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ να χάσουν τον ύπνο τους, ο σύγχρονος Παύλος Μελάς συνέχισε ακόμα πιο σκληρός. Στην ερώτηση του καλού δημοσιογράφου, «Αν σας πιέσει ο Τσίπρας και πει: άκου να δεις, Τζιτζικώστα, θα κάνεις αυτό που σου λέω, εσείς θα πειθαρχήσετε σε αυτό;», ο ακόμα καλύτερος περιφερειάρχης απάντησε: «Κύριε Αυτιά, έχω αποδείξει νομίζω στην πορεία μου μέχρι σήμερα ότι δεν υποκύπτω σε τέτοιου είδους πιέσεις». Αίφνης (αν διαβάζει κανένας ψηφοφόρος του Πολάκη αυτό πάει να πει «ξαφνικά») ένα χρατς σκέπασε τα πάντα. Αμέσως μετά ένα χρατς ακόμα. Και μετά άλλο ένα. Μέχρι που το μόνο που μπορούσε να ακούσει κανείς ήταν τα απανωτά χρατς από τα χιλιάδες καλσόν που σκίστηκαν σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να ήταν απλώς διασκεδαστικά. Θα μπορούσαν να ήταν οι μεγαλόστομες μπούρδες ενός ακόμη πολιτικάντη ενόψει εκλογών. Θα μπορούσαμε να γελάμε αναλογιζόμενοι ότι οι πινακίδες σπανίως γράφουν χώρες και συνήθως γράφουν πόλεις, θα μπορούσαμε να αναρωτιόμαστε αν ο Τζιτζικώστας ξέρει ότι το «Σκόπια» δεν είναι εναλλακτικό όνομα χώρας, αλλά το όνομα της πρωτεύουσας των ακατονόμαστων γειτόνων κ.ο.κ.  Στο κάτω-κάτω ο συναγωνιστής Τζιτζικώστας δεν είναι ο πρώτος νεοδημοκράτης που παριστάνει τον Λουτσέσκου και λέει «για μένα είναι Σκόπια». Την πολιτικάντικη αυτή γραφικότητα την έχει ξεστομίσει και ο συναγωνιστής Γεωργιάδης, την έχει εννοήσει και ο συναγωνιστής Βορίδης και γενικά είναι μια καραμελίτσα που πιπιλιέται αρκετά συχνά από ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι διαφέρουν από τον Πολάκη, χωρίς να μπορούν πάντα να το αποδείξουν εμπράκτως.

Μόνο που το «Βόρεια Μακεδονία» είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, είτε μας είναι αδιάφορο, είναι ένα όνομα που έχει συμφωνήσει το κράτος, και ο συναγωνιστής Τζιτζικώστας δεν είναι ένας απλός βουλευτής αλλά περιφερειάχης. Είναι κρατικός λειτουργός. Και οφείλει να βάλει τις προεκλογικές του ανάγκες λίγο πιο χαμηλά από τις υποχρεώσεις του απέναντι στο κράτος που εκπροσωπεί. Και οφείλει να υπακούει στους νόμους του κράτους και να σέβεται τις συμφωνίες τους ακόμα κι αν δεν είναι του γούστου του. Γιατί αλλιώς η μόνη του διαφορά με τους Πολάκηδες είναι ο στάβλος από τον οποίο προσπαθούν να μαζέψουν ψηφοφόρους.

Γιατί, το πρόβλημα με τους Πολάκηδες και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς αυτή η αδιαφορία για τους νόμους. Η αδιαφορία για τους θεσμούς και τους κανόνες, όταν οι θεσμοί και οι κανόνες δεν εξυπηρετούν τους ίδιους ή αυτά που έχουν στο μυαλό τους. Είναι το «εγώ έτσι γουστάρω κι έτσι θα κάνω». Κι αυτό το «εγώ έτσι γουστάρω κι έτσι θα κάνω» δεν είναι απεχθές και επικίνδυνο μόνο όταν βγαίνει από το στόμα συριζαίων. Είναι το ίδιο απεχθές και επικίνδυνο και όταν βγαίνει από το στόμα νεοδημοκρατών.

Καταλαβαίνω ότι ο συναγωνιστής Τζιτζικώστας ζήλεψε το γκελ που έχει ο σύντροφος Πολάκης σε συγκεκριμένο είδος ανθρώπων. Καταλαβαίνω την αγωνία του για το αύριο σε μια περιοχή της Ελλάδας που τους τελευταίους μήνες το μόνο που φαίνεται να κάνουν είναι να μετρούν τους πατριωτισμούς τους για να δουν ποιος τον έχει μακρύτερο. Αλλά ακόμα καλύτερα καταλαβαίνω πως, αν είναι να αλλάξουμε τους Πολάκηδες, που αδιαφορούν για νόμους και κανόνες, με Τζιτζικώστες, που αδιαφορούν για νόμους και κανόνες, δεν έχουμε κανέναν λόγο να μπούμε στον κόπο και ίσως καλύτερα την Κυριακή των εκλογών να πάμε καμιά εκδρομή. Ή ακόμα καλύτερα, σε κάποιο αστυνομικό τμήμα για ανανέωση διαβατηρίων. Και μπράβο μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ