Πολιτικη & Οικονομια

Το «αντίο» των πολιτικών στον φούρναρη της Κω

Τη λύπη του για τον θάνατο του Διονύση Αρβανιτάκη εκφράζει ο πολιτικός κόσμος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε ο φούρναρης της Κω
Πέθανε ο φούρναρης της Κω / © FACEBOOK/HUMANS OF NEW YORK

Τη λύπη τους για τον θάνατο του Διονύση Αρβανιτάκη, του φούρναρη της Κω που η βοήθεια του στους πρόσφυγες και τους μετανάστες έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο εκφράζει ο πολιτικός κόσμος στην Αθήνα αλλά και στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο twitter σημείωσε: 

«Ο Διονύσης Αρβανιτάκης στάθηκε καθημερινά και έμπρακτα με αλληλεγγύη στο πλευρό των κατατρεγμένων προσφύγων, μέχρι το τέλος της ζωής του. Η προσφορά του θα αποτελεί πάντοτε παράδειγμα ευαισθησίας και ανθρωπιάς. Συλλυπητήρια στους οικείους του».

«Ο Διονύσης Αρβανιτάκης μπόλιασε τον Πολιτισμό της Ευρώπης με τον αξιακό κώδικα του Ελληνικού Πολιτισμού, μέσ’ από τις εμβληματικές αρχές του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, για τον θάνατο του Διονύση Αρβανιτάκη, του φούρναρη της Κω, που είχε γίνει γνωστός σε όλη την Ευρώπη για την καθημερινή και συνεχή βοήθεια του στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

«Ο Διονύσης Αρβανιτάκης τιμήθηκε με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη απο το Ευρωκοινοβούλιο.Δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες. Το παρέλαβα εκ μέρους του.Ήταν το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για Ευρωπαίους πολίτες,όπως ο δικός μας φούρναρης στην Κω» ανέφερε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη. 

Ανάρτηση στο twitter για τον Διονύση Αρβανιτάκη έκανε και ο Κύπριος επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης: «Ευρώπη είναι ο φούρναρης της Κω» είχε πει για τον Διονύση Αρβανιτάκη ο @JunckerEU . Έφυγε σήμερα από τη ζωή αφήνοντας παρακαταθήκη την ανθρωπιά, την ανιδιοτέλεια και την προσφορά του στους πρόσφυγες. Αιωνία του η μνήμη» έγραψε χαρακτηριστικά.

«Με οδύνη με πληροφορήθηκα τον θάνατο του Διονύση Αρβανιτάκη, του υποδειγματικού ευρωπαίου πολίτη, ο οποίος βραβεύθηκε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τη σπάνια μεγαλοψυχία του, την ευαισθησία έναντι των εκατοντάδων δυστυχισμένων μεταναστών», δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την απώλεια του φούρναρη της Κω.

«Η δικιά μου Ευρώπη είναι αυτή που συμβόλιζε ο Διονύσης Αρβανιτάκης. Καλό σου ταξίδι, φούρναρη της Κω που κάθε μέρα έδινες ψωμί στις πεινασμένες & ταλαιπωρημένες ψυχές», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Γιούνκερ, εκφράζοντας παράλληλα τα ειλικρινή του συλληπητήρια στους οικείους του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ