- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χωρίς ΚΟ μένει ο Καμμένος αν διαγράψει τον Παπαχριστόπουλο
Αρνητική η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για τους ΑΝΕΛ - Τα επόμενα κρίσιμα βήματα
Αρνητική είναι η γνωμοδότηση για τους Ανεξάρτητους Έλληνες που απέστειλε στον Νίκο Βούτση το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.
Συγκεκριμένα, στην απόφαση επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Στο ερώτημα, εν κατακλείδι, αν η ΚΟ η οποία συγκροτήθηκε με βάση την παράγραφο 1 του άρθρου 15 και αριθμεί πλέον 5 μέλη εξακολουθεί να αποτελεί ΚΟ κατά την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου εάν ένα εξ αυτών προέρχεται από άλλη ΚΟ ή από ανεξάρτητους βουλευτές προσήκει, κατά τα ανωτέρα η απάντηση είναι αρνητική».
Πρακτικά, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής απορρίπτει τον ισχυρισμό του Πάνου Καμμένου, σύμφωνα με το οποίο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του μπορεί να διατηρήσει τα προνόμια της, έχοντας στη σύνθεσή της έναν βουλευτή που έχει εκλεγεί με άλλο κόμμα (σ.σ. τον Αριστείδη Φωκά, από την Ένωση Κεντρώων).
Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε την απόφαση...
Αυτήν τη στιγμή η ΚΟ των ΑΝΕΛ αριθμεί έξι βουλευτές. Εφόσον ο κ. Καμμένος κάνει πράξη την απειλή του και διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, ο οποίος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, τότε η ΚΟ των ΑΝΕΛ μένει με 5 βουλευτές. Βάσει του Κανονισμού της Βουλής ο αριθμός αυτός είναι το mininum για τη συγκρότηση ΚΟ. Ωστόσο, ο κ. Φωκάς προέρχεται από άλλο κόμμα, άρα ο αριθμός κατεβαίνει στους 4. Κατά συνέπεια, αν ο κ. Παπαχριστόπουλος διαγραφεί, τότε η ΚΟ των ΑΝΕΛ διαλύεται.
Πλέον, η προσοχή στρέφεται στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής (σ.σ. συνεδριάζει στις 09.30 το πρωί της Παρασκευής), η οποία και θα αποφασίσει εάν θα κάνει αποδεκτή τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής. Πάντως. ο Νίκος Βούτσης έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι θα σεβαστεί το περιεχόμενο της γνωμοδότησης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.