- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Γιώργος Κατρούγκαλος: Η Ελλάδα έχει ρόλο και κυρίως μέλλον στα Βαλκάνια
«Δεν μπορεί να καταδικαστεί στη μιζέρια και στην αδράνεια»
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να καταδικαστεί στη μιζέρια και στην αδράνεια. Η Ελλάδα έχει ρόλο στα Βαλκάνια και κυρίως μέλλον, και η Συμφωνία των Πρεσπών το υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο». Αυτό υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος κλείνοντας την τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ταυτόχρονα, ο κ. Κατρούγκαλος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι με τη δική της πολιτική είχε αφήσει την Ελλάδα στο περιθώριο.
«Τα θέματα της εθνότητας και ταυτότητας δεν καθορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες. Δεν υπάρχει εθνότητα και ταυτότητα στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε μας πέφτει λόγος να προσδιορίσουμε την ταυτότητα τους στο τι είναι. Να προσδιορίσουμε τι δεν είναι στο βαθμό που θίγει τη δική μας ιστορία την δική μας ταυτότητα, τον δικό μας πολιτισμό, -και αυτό έγινε στη Συνθήκη των Πρεσπών με το άρθρο 7», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος και κατέληξε:
«Να αντιμετωπίσετε λοιπόν την ιστορία και τον ελληνικό λαό με τιμιότητα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μια φοβική χώρα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να καταδικαστεί στη μιζέρια και στην αδράνεια, όπως ήταν όλα αυτά τα χρόνια η πολιτική σας. Η Ελλάδα έχει ρόλο στα Βαλκάνια, έχει ιστορία και κυρίως έχει μέλλον και το μέλλον το υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο η Συμφωνία των Πρεσπών».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βήμα - βήμα πώς θα γίνει η αίτηση
Πώς σχολίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ τα αίτια πίσω από το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών
Στις 16 Μαΐου 2027 παραδίδεται το Flyover
Με αφορμή τον πακτωλό χρημάτων που έριξε ο δισεκατομμυριούχος στο Τέξας
Το μεγάλο δίλλημα είναι: Σταθερότητα ή Αλλαγή; Όταν αυτό απαντηθεί, τα πράγματα θα εξομαλυνθούν – αλλά δεν έχει εύκολη απάντηση.
Οι ευθύνες της αντιπολίτευσης για την κυριαρχία της ΝΔ βρίσκονται στην αδυναμία της να υποστηρίξει μια αξιόπιστη εναλλακτική.
«Οι αγωνίες των δανειοληπτών δεν χωρούν σε πολιτικά συνθήματα»
Η κυβερνητική αντίδραση ήρθε μετά την προσωπική επίθεση της ΕΛΑΣ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Πλήρης οδηγός πριν προχωρήσετε στην εκτύπωση
Η προθεσμία και το στάδιο που απαιτεί προσοχή
«Μην ζητάει τα ρέστα από εμάς ο κ. Τσίπρας, το θέμα το έχει αναδείξει δικός του υπουργός Δικαιοσύνης»
Οι χώρες που καταγράφουν τον υψηλότερο πληθωρισμό
Οι σημερινές συλλήψεις και οι κυβερνητικές ευθύνες του παρελθόντος
Το κάθε «ναι» και το κάθε «όχι» θα έχει ονοματεπώνυμο, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
«Προτεραιότητά μας το κυβερνητικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ανοιχτά δεδομένα, ψηφιακή διακυβέρνηση και τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των πολιτών
Όποιος ψωνίζει είδη πρώτης ανάγκης τους τελευταίους πέντε-έξι μήνες έχει πάθει ΣΟΚ με το πόσο έχουνε χτυπήσει ταβάνι οι τιμές για τα είδη πρώτης ανάγκης.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.