- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Bloomberg: Όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές, τόσο καλύτερα
«Η Ελλάδα δοκιμάζει τη σταθερότητά της καθώς βρίσκεται στο χείλος μιας πολιτικής κρίσης»
Μία καλή είδηση για τους επενδυτές θα μπορούσαν να είναι οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, εκτιμούν ξένοι επενδυτές, όπως αναφέρει ο διεθνής Τύπος αναφερόμενος στο «διαζύγιο» Τσίπρα-Καμμένου.
«Η Ελλάδα δοκιμάζει τη σταθερότητά της καθώς βρίσκεται στο χείλος μιας πολιτικής κρίσης, που προστίθεται στην αβεβαιότητα της Ευρωζώνης», όπως επισημαίνουν τα περισσότερα διεθνή δημοσιεύματα. Μετά την πολιτική κρίση, έρχεται η οικονομική κρίση...
Bloomberg: Η Ελλάδα δοκιμάζει τη σταθερότητά της
«Οι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να είναι μία καλή είδηση για τους επενδυτές», τονίζει η εταιρεία Teneo Intelligence, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.
Το επίμαχο δημοσίευμα αναφέρεται στο «διαζύγιο» του κυβερνητικού συνασπισμού της χώρας μας, το οποίο, όπως επισημαίνει, προστίθεται στην αβεβαιότητα της Ευρωζώνης.
«Η πολιτική σκηνή της Ελλάδας πρόκειται να δοκιμάσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών για το αν τα χρόνια των αναταραχών έχουν μείνει στο παρελθόν»,υπογραμμίζει το δημοσίευμα του «Bloomberg». Το πρακτορείο αναφέρεται στην διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης αυτής της εβδομάδας, που αυξάνει τον κίνδυνο για πρόωρες εκλογές.
«Με τις εκλογές να διεξάγονται κανονικά μετά τον Σεπτέμβριο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ενδέχεται να έρθει στην εξουσία η κεντροδεξιά αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία. Την ίδια ώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί να υπηρετήσει όλη τη θητεία του και να φέρει μέτρα σταθεροποίησης της οικονομίας μετά από χρόνια δημοσιονομικής λιτότητας».
Όπως επισημαίνει το «Bloomberg», «η επιβίωση του Τσίπρα, ο οποίος οδήγησε την Ελλάδα σε μία διάσωση υψηλού δράματος και σφυρηλάτησε έναν απίθανο δεσμό με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, εξαρτάται από τον πρώην κυβερνητικό του σύμμαχο, ηγέτη των ΑΝΕΛ, με επτά θέσεις στην βουλή των συνολικά 300 βουλευτών που του δίνουν την ισορροπία εξουσίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα κατέχει 145 έδρες».
«Ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος είναι επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εγκατέλειψε το υπουργείο Αμυνας και την κυβέρνηση την Κυριακή μετά τη διαμάχη που είχε με τον Τσίπρα για τη γειτονική «Μακεδονία.» Ωστόσο, ορισμένοι βουλευτές του κόμματος θέλουν πιθανόν να κρατήσουν ζωντανό τον κυβερνητικό συνασπισμό», σχολιάζει το πρακτορείο.
Ωστόσο, «οι πρόωρες εκλογές είναι "καλά νέα" για τους επενδυτές», σημειώνει ο Βολφγκάνγκο Πικόλι, συμπρόεδρος της εταιρείας συμβούλων Teneo Intelligence, με έδρα το Λονδίνο, γράφει το πρακτορείο «Bloomberg».
«Η χώρα έχει μπει σε προεκλογική περίοδο εδώ και εβδομάδες και όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές, τόσο καλύτερα», προσθέτει.
«Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών ενέχει πάντως κινδύνους», υπογραμμίζει το πρακτορείο, προσθέτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να είναι υπέρ της διεξαγωγής τους πριν από τις ευρωεκλογές, στις 23 Μαίου, όπου το κόμμα του ρισκάρει να έχει βαριές απώλειες.
«Κι ενώ η Ελλάδα βγήκε από μία σειρά προγραμμάτων διάσωσης το 2018, η τελευταία κατάσταση στη χώρα αντανακλά την ευρύτερη αβεβαιότητα στην Ευρώπη σε μία εποχή γεωπολιτικών αλλαγών – από τη Μέρκελ στο Βερολίνο μέχρι τις βίαιες διαδηλώσεις στη Γαλλία κατά του Εμανουέλ Μακρόν – προς μία άνοδο του λαϊκισμού, που μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τον Μάιο».
«Η έξοδος του Καμμένου βοηθάει στο να ξεκαθαρίσει κάποια από την αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από τις εναλλαγές στη στάση του», αναφέρει ο ο Μουτάμπα Ραχμάν, διευθυντικό στέλεχος της Eurasia Group στο Λονδίνο.
«Bild»:«Eπιστρέφει η ελληνική κρίση;»
«Eπιστρέφει η ελληνική κρίση;», διερωτάται η γερμανική εφημερίδα «Bild» σε σχετικό της άρθρο.
«Μετά την οικονομική κρίση, τώρα ξεσπά και κυβερνητική κρίση.Το πρωί της Κυριακής, ο κυβερνητικός συνασπισμός - της αριστεράς και της δεξιάς διαλύθηκε. Επιστρέφει η ελληνική κρίση», προσθέτει.
«Ο Πάνος Καμμένος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Άμυνας και επικεφαλής του δεξιού κόμματος ΑΝΕΞ, έβαλε βόμβα χθες το πρωί στην έδρα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: Αποσύρεται από την κυβέρνηση - μαζί με όλους τους υπουργούς του κόμματός του!», αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα.
«Liberation»
«H Ελλάδα στο χείλος της πολιτικής κρίσης», γράφει το πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας «Liberation» σχολιάζοντας τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.
«Ο υπουργός Άμυνας και βασικός εταίρος στην κυβέρνηση συνασπισμού του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος, ανακοίνωσε την παραίτησή του την Κυριακή, πριν από την κοινοβουλευτική ψηφοφορία για το νέο όνομα της «Μακεδονίας», στην οποία ο ίδιος αντιτίθεται σθεναρά. Ο Αλέξης Τσιπράς ζήτησε από το ελληνικό κοινοβούλιο να προχωρήσει "αμέσως" σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του», προσθέτει.
Ελβετική εφημερίδα «Bazler Zeitung»
Για το «τίμημα της συμφιλίωσης», κάνει λόγο η ελβετική εφημερίδα «Bazler Zeitung», απεικονίζοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον πρώην εταίρο του στον συνασπισμό, Πάνο Καμμένο.
Το επίμαχο δημοσίευμα αναφέρεται στην κυβερνητική συνεργασία ενός αριστερού ηγέτη και ενός δεξιού λαικιστή αρχηγού κόμματος.
Η γερμανική ιστοσελίδα οικονομικών θεμάτων:«Deutsche-wirtschafts-nachrichten»
«Η κυβέρνηση διαλύεται, διαφαίνονται σημάδια για νέες εκλογές», γράφει η γερμανική ιστοσελίδα σχολιάζοντας την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού.
«Οι πιθανότητες επιστροφής της Δεξιάς στην εξουσία δεν είναι κακές», προσθέτει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.