- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο Τσίπρας θα συντριβεί στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν
«Άθλια η εικόνα της κυβέρνησης»
Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τα όσα είπε το βράδυ της Τετάρτης στο κεντρικό δελτίο του Open, εξαπέλυσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως είπε, ο πρωθυπουργός οργανώνει και διαχειρίζεται το τέλος του στον παρόντα πολιτικό κύκλο. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα υποστεί μια πολύ βαριά ήττα στις εκλογές, όποτε τελικά και αν τις κάνει, ωστόσο θα παραμείνει στην πολιτική της χώρας ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι το ισχυρό του χαρτί είναι η οικονομία. Αυτό είναι το χειρότερό του σημείο, η οικονομία και η κοινωνία. Η οικονομία δεν είναι το ισχυρό αλλά το αδύναμο χαρτί του Τσίπρα. Πώς το ακούν αυτό τα 4 εκατομμύρια Έλληνες που χρωστούν στην εφορία; Στους 400.000 συνταξιούχους, που τους έκοψε το ΕΚΑΣ, που έχασαν 250-280 ευρώ τον μήνα; Να πάει να το πει σε αυτούς ότι πάει καλά η οικονομία. Ας πει σε όλους τους Έλληνες για ποιο λόγο μας έβαλε στο τρίτο μνημόνιο, χρεώνοντας τη χώρα 100 δισ. ευρώ και για ποιο λόγο μας έβαλε και στο τέταρτο άτυπο μνημόνιο, υποθηκεύοντας τη δημόσια περιουσία της χώρας για έναν αιώνα» πρόσθεσε.
Και τόνισε με νόημα: «Αν για κάτι τον παραδέχομαι τον κ. Τσίπρα, είναι η ικανότητά του να λέει με απολύτως φυσικό τρόπο τα εντελώς αντίθετα από αυτά που έλεγε πριν από λίγους μήνες, λίγα χρόνια πριν. Πράγματι είναι μια εκπληκτική ικανότητα».
Για τις εκλογές είπε:
Όταν η ΝΔ έρθει στην εξουσία με την ψήφο του ελληνικού λαού θα είναι έτοιμη να πάει μπροστά την χώρα γιατί δεν πάει άλλο.
Ποτέ οι εκλογές δεν είναι περίπατος. Νομίζω ότι θα πρέπει κάποιος να υπογραμμίσει με έμφαση τις επισημάνσεις που έκανε χθες ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης, ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν ακριβώς με τους όρους που γίνονταν όλες τις προηγούμενες φορές και θα πρέπει η κυβέρνηση να εγκαταλείψει οποιαδήποτε διάθεση έχει να κάνει διάφορα τεχνάσματα, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μη έγκυρα αποτελέσματα.
Οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Τις εκλογές πρέπει να τις κάνει η ίδια εταιρεία που τις έκανε πάντα. Δεν θα ανακαλύψει κανείς την Αμερική ούτε θα γίνει η Ελλάδα, η Βενεζουέλα του κ. Μαδούρο.
Ο κ. Τσίπρας στην πραγματικότητα γνωρίζει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να υπερβεί το ορόσημο της 26ης Μαΐου, όταν θα συντριβεί στην κάλπη των ευρωεκλογών και στις περιφερειακές. Είμαι σίγουρος ότι θα συντριβεί.
Η ΝΔ θα είναι πολύ πιο μπροστά από τον κ. Τσίπρα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Θα συντριβεί. Επειδή το ξέρει αυτό, σχεδιάζει να γίνουν ταυτόχρονα οι εκλογές στις 26 Μαΐου αλλά είναι επικίνδυνο εγχείρημα να στηθούν ταυτόχρονα 4 ή 5 κάλπες.
Για τον Πάνο Καμμένο:
Η ΝΔ δεν ασχολείται με τον κ. Καμμένο. Τα καταφέρνει μόνος του να χάσει κάποια στοιχειώδη αξιοπιστία.
Είναι ο άνθρωπος που έδωσε τον στυλό στον κ. Τσίπρα και τον κ. Κοτζιά να υπογράψουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι ο άνθρωπος που επέτρεψε να υπάρξει αυτή η Συμφωνία, είναι ο κυβερνητικός εταίρος που επέτρεψε να δώσει η ελληνική κυβέρνηση μακεδονική ταυτότητα και μακεδονική γλώσσα στους βόρειους γείτονές μας.
Η εικόνα της κυβέρνησης είναι άθλια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η χώρα μας με τους 17 δορυφόρους της έχει ανέβει στην "πρώτη γραμμή" της ευρωπαϊκής διαστημικής τεχνολογίας», γράφει ο πρωθυπουργός
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων
«Δεν θα νομιμοποιήσω την πρωτοφανή απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα εις βάρος μου»
Ποια είναι η διαδικασία και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται
«Προχώρησα σε μια νέα πολιτική επιλογή έπειτα από μια περίοδο ανεξαρτησίας και πολιτικής ωρίμανσης», είπε ο ευρωβουλευτής
«Το να μιλάει ο Πρωθυπουργός για τις καταχρηστικές συμπεριφορές των τραπεζών είναι σαν να δεσμεύεται ο λύκος να φυλάει τα πρόβατα» αναφέρει ο κ. Τσουκαλάς
Μια προσέγγιση στις πολλαπλές ερμηνείες του δυτικού πολιτισμού και στις αντιφάσεις που τον συνοδεύουν
Η αναφορά στη Euroleague και την πρόοδο στις σχέσεις με τη Λιβύη
Το δίλημμα ανάμεσα στη συναλλαγή και τη θεσμική λειτουργία
Συνεχίζει τη μάχη στη ΜΕΘ
Τι ώρα κλείνει σήμερα η πλατφόρμα
Στο 38,5% οι θετικές αξιολογήσεις για την κυβέρνηση
«Το πιο πιθανό είναι να ανταποκριθώ»
Από τον ιδεολογικό αποκλεισμό στη σύγκλιση με τον κεντροαριστερό χώρο
Πότε αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον Νίκο Ανδρουλάκη
Το σχόλιο με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής
Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση — και το αποδεικνύει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.