- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στις 25 Σεπτεμβρίου 2012 μια «ομάδα κατοίκων» της πλατείας Αμερικής επιτέθηκε σε καταστήματα μεταναστών και στην κοινότητα Τανζανών στην περιοχή. Την επόμενη μέρα οι δύο πλευρές βρέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα. Διαβάστε τι έλεγε στην A.V. για το θέμα η δικηγόρος Γιάννα Κούρτοβικ στις 28 Σεπτεμβρίου 2012, όταν ζητούσε «να ξηλωθεί από πάνω ως κάτω» το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα, πολύ πριν προφυλακιστεί ο πρώην διοικητής ασφαλείας του. Καταγγελίες που έχουν ενδιαφέρον αφενός μεν επειδή δικαιώθηκαν ύστερα από ένα χρόνο, αφετέρου επειδή κανένας τότε δεν τους έδωσε ιδιαίτερη σημασία.
«Όταν έφτασα στο τμήμα, οι καταγγέλλοντες, οι μετανάστες δηλαδή, βρίσκονταν στον πάγκο των κατηγορουμένων, ενώ οι καταγγελλόμενοι, που είχαν ήδη αναγνωριστεί και από βίντεο, κάθονταν έξω και έκαναν πλάκα με τους αστυνομικούς. Στο μεταξύ, κάποια στιγμή συγκεντρώθηκαν κάμποσοι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, μαζί με το βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο.
Είναι σύνηθες αυτό που συμβαίνει στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα. Όποτε έχει πάει κάποιος να καταγγείλει ρατσιστική επίθεση σε βάρος του, τον κρατάνε με διάφορα προσχήματα, προκειμένου να μην προχωρήσει η υπόθεση. Επίσης, σε άλλες περιπτώσεις έχουν αλλοιωθεί καταθέσεις. Στο περιστατικό της Τρίτης, ο άνθρωπος που πρωτοστάτησε στις επιθέσεις εναντίον των μεταναστών στην πλ. Αμερικής όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά πανηγυρίζει κιόλας στο Facebook.
Το ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα είναι αυτό που καταγγέλθηκε ήδη από το 2004 ότι ασκούσε βασανιστήρια σε βάρος μεταναστών, κάνοντάς τους ακόμα και φάλαγγα. Τελικά, το εφετείο γι’ αυτή την υπόθεση έγινε μόλις τον Μάρτιο που πέρασε και κάποιοι αστυνομικοί καταδικάστηκαν για πλημμελήματα. Κάποιοι «κάτοικοι» υπέγραφαν συμπαράσταση σε αυτούς.
Είναι το ίδιο τμήμα όπου όταν πηγαίνει δικηγόρος για να υπερασπιστεί μετανάστη ως διά μαγείας εμφανίζονται απ’ έξω Χρυσαυγίτες. Εγώ η ίδια έχω κάνει μήνυση εναντίον αστυνομικών που κατασκεύασαν ψευδομάρτυρα. Πρέπει να ξηλωθεί από πάνω ως κάτω».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεύτερη ημέρα του συνεδρίου στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία»
«Ο ΣΥΡΙΖΑ σαφέστατα θα εκφραστεί στις επόμενες εκλογές με ένα ενωτικό, προοδευτικό σχήμα» σημείωσε ο πρόεδρος του κόμματος
O Nοάμ Κατς ολοκληρώνει την τετραετή θητεία του
Παράλληλα διεμήνυσε ότι το κυρίαρχο πρόβλημα της χώρας αυτήν τη στιγμή είναι η οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας
Στο τρίτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ «Στο χιλιοστό»
Tι ανέφερε ο Βασίλης Σπανάκης
Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη φετινή σεζόν - Έμφαση σε εργασία, στέγαση και εκπαίδευση
Η τοποθέτηση της στη συζήτηση του Κύκλου Ιδεών
Με αφορμή επικείμενο δάνειο που θα λάβει ο Δήμος
Σε συνεχή επικοινωνία με την πρεσβεία στο Τελ Αβίβ το υπουργείο Εξωτερικών
Όταν προσφωνήθηκε ως «ανεξάρτητος βουλευτής»
«Δεν υπάρχουν πλέον τρίγωνα, αλλά τραπέζια στις ελληνοτουρκικές σχέσεις»
Mε αφορμή διαγωνισμό για τη διαχείριση νοσοκομειακών αποβλήτων
Τι αναφέρει στην ανάρτησή της
Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απαριθμεί πλέον 24 βουλευτές
Σε χαμηλά επίπεδα η αντιλαμβανόμενη ποιότητα της δημοκρατίας, προσχηματική θεωρείται η αναθεώρηση του Συντάγματος
Ο ηθοποιός ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στο νέο κόμμα και αναφέρθηκε σε επαφές με στελέχη
Τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια και ο ηλικιακός κόφτης
Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε κρίσιμα εξοπλιστικά προγράμματα - Στο τραπέζι και οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.