- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τ.Πετρόπουλος: Μέχρι τον Μάρτιο νέα ρύθμιση για οφειλές σε Ταμεία
Για οφειλέτες που δεν μπορούσαν να ενταχθούν στον Εξωδικαστικό σύμφωνα με τον υφυπουργό
Ως τον Μάρτιο αναμένεται νέα ρύθμιση οφειλών προς Ταμεία, σε ως 120 δόσεις και με διαγραφή ως 87% των προσαυξήσεων, για οφειλέτες που δεν μπορούσαν να ενταχθούν στον Εξωδικαστικό, είπε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο. Τόνισε ότι οι ρυθμίσεις οφειλών έχουν θετικά αποτελέσματα στις εισπράξεις του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, όπου το 2017-2018 εισέρρευσαν 2,3 δισ. ευρώ από παλιές οφειλές.
Αυτή την στιγμή, είπε, «έχουμε 630.000-650.000 οφειλέτες του πρώην ΟΑΕΕ και σχεδόν 350.000 οφειλέτες αγρότες ... είναι μία κατάσταση που κάποιος πρέπει να προσεγγίσει με πολλή σοβαρότητα και έναν τρόπο που θα οδηγεί στην προστασία και των ασφαλισμένων αλλά και του συστήματος, δεν μπορεί να οδηγεί ξαφνικά στην παραγωγή 1.000.000 συνταξιούχων, σε μία στιγμή ... θέλει μελέτη».
Θα δοθεί «προτεραιότητα σε αυτούς» που έχουν συμπληρώσει την ηλικία συνταξιοδότησης και έχουν να καταβάλουν ένα ποσό που θα μειώσει την οφειλή τους κάτω από τις 20.000 ευρώ, «για να καταβάλλουν από αυτό την εισφορά που οφείλουν».«Το ύψος της οφειλής θα μικρύνει πάρα πολύ, γιατί θα υπολογιστεί με βάση το σημερινό σύστημα σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν πλέον στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, δηλαδή με βάση τα καθαρά εισοδήματα .... Θα έχουμε και πάρα πολύ μεγάλη διαγραφή προσαυξήσεων, μέχρι το 87% των προσαυξήσεων», ανέφερε.
Αναφερόμενος στην έκδοση συντάξεων, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι «η παραγωγικότητα έχει αυξηθεί πάρα πολύ ... σε σχέση με το 2017 οι κύριες αυξήθηκαν κατά 28%, οι επικουρικές κατά 30% και τα εφάπαξ κατά 42% και τον Ιανουάριο θα έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Το 2019 θα είναι χρονιά καλών επιδόσεων», ενώ σε άλλο σημείο προσέθεσε ότι «τον Φεβρουάριο θα ενισχύσουμε με άλλους 1.000 εργαζόμενους τους τομείς αυτούς ... από προγράμματα του ΟΑΕΔ, για ανθρώπους που έχουν ειδίκευση στην διαχείριση πληροφορικών συστημάτων για να επιταχύνουμε την διαδικασία απονομής συντάξεων»
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.