- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ο Νάσος Ηλιόπουλος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο της Αθήνας
Απέναντι σε Κώστα Μπακογιάννη και Παύλο Γερουλάνο
Και επίσημα πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε τον υποψήφιο που αναζητούσε για τον Δήμο της Αθήνας, στο πρόσωπο του Νάσου Ηλιόπουλου.
Mετά από διάφορες φήμες, εικασίες και διαψεύσεις που είχαν διαρρεύσει κατά καιρούς στον Τύπο, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε στον 35χρονο νυν υφυπουργός Εργασίας, ο οποίος θα αναμετρηθεί με τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Μπακογιάννη και τον Παύλο Γερουλάνο, που έχει την στήριξη του ΚΙΝΑΛ, για την δημοτική αρχή της πρωτεύουσας.
«Η διαδικασία ολοκληρώθηκε, ξεκινάμε τον αγώνα μας», ανέφερε αρχικά ο Νάσος Ηλιόπουλος στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επικύρωση της υποψηφιότητάς του κατά τη συνεδρίαση της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη» που συνεδρίασε στις 18:30 το απόγευμα.
Στη συνέχεια έκανε λόγο για «ξεκάθαρες κοινωνικές ανισότητες, αυστηρή μνημονιακή πειθαρχία εκ μέρους των δημοτικών αρχών» ενώ προέταξε ως βασικές προϋποθέσεις για το πώς ονειρεύεται την Αθήνα «την αναβάθμιση ελεύθερων χώρων, το περισσότερο πράσινο και την αξιοπρέπεια για τους πολίτες».
Μάλιστα ο Νάσος Ηλιόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα Airbnb. «Δεν θα αφήσουμε την Αθήνα να γίνει ένας χώρος για real estate και Airbnb» είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε «θα αποτελέσουμε ασπίδα έναντι στην άνοδο των νεοναζί».
Ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «στην εκλογική αυτή μάχη οφείλουμε να δώσουμε το στίγμα της δικής μας αριστεράς» και η επιλογή του Νάσου Ηλιόπουλου έχει όλες τις προϋποθέσεις μιας νικηφόρας επιλογής. Και ο κ. Χαρίτσης άσκησε κριτική στη διοίκηση Καμίνη λέγοντας ότι πρόκειται για την «ακρότατη εκδοχή του ακραίου Κέντρου. Ξεκίνησε με ένα φιλελεύθερο πρόσωπο και σύντομα ανέδειξε τα μνημονιακά χαρακτηριστικά της λιτότητας και του αυταρχισμού».
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε ότι η «Ανοιχτή Πόλη» είναι μια δημοτική παράταξη με ιστορική διαδρομή, δικτυωμένη γύρω από τα προβλήματα και την κοινωνία της Αθήνας. «Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, ο συλλογικός αυτός αγώνας μας να είναι νικηφόρος, είπε ο κ. Σκουρλέτης. Υπογράμμισε, δε, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της εκλογικής μάχης με την εφαρμογή της απλής αναλογικής, και άσκησε κριτική στην υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη, λέγοντας ότι είναι θιασώτης του δημαρχοκεντρικού συστήματος και των ιδιωτικοποιήσεων στην Αυτοδιοίκηση.
Μεταξύ άλλων, στη συγκέντρωση ήταν επίσης παρόντες ο υπουργός Επικρατείας Δ. Τζανακόπουλος, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Ξυδάκης και ο βουλευτής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.