Συνάντηση Ιερώνυμου με Παπακώστα και Γαβρόγλου
Νέος κύκλος συζητήσεων με εντολή πρωθυπουργού
Με τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου αλλά και την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κ. Παπακώστα συναντάται σήμερα ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Στις 10.00 ο Αρχιεπίσκοπος θα συναντηθεί με την κ. Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, ενώ στις 11:00 θα δεχθεί μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου.
Όπως είχε γίνει ήδη γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, μετά από εντολή του πρωθυπουργού, ο κ. Γαβρόγλου ξεκινά νέο κύκλο συζητήσεων με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, την Εκκλησία της Κρήτης και με μητροπολίτες των Δωδεκανήσων για να διευκρινιστούν σοβαρά ζητήματα που απορρέουν από το σχέδιο συμφωνίας μεταξύ Τσίπρα-Ιερώνυμου.
Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας είχε τονίσει ότι «άμεσα πρέπει να ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος των συζητήσεων. Η συμφωνία αυτή δεν έδειξε μόνο την προοπτική ρύθμισης των σχέσεων Πολιτείας-Εκκλησίας. Έδειξε και έναν τρόπο με τον οποίο επιδιώκουμε να γίνουν αυτές οι ρυθμίσεις. Ο τρόπος είναι η μη σύγκρουση, ο διάλογος».
Ωστόσο, σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους, η Εκκλησία είναι «ανοιχτή» σε έναν ειλικρινή διάλογο για όλα τα ζητήµατα των σχέσεων Εκκλησίας - Κράτους όμως παραµένει ως «κόκκινη γραµµή» το θέµα της αλλαγής του τρόπου της µισθοδοσίας των κληρικών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα
Kαταβάλλονται 73 εκατ. ευρώ σε 87.640 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Οι τομείς που μπορούν να καθορίσουν το παραγωγικό μέλλον της χώρας
Καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις
Η δημοσιογράφος καταγγέλλει στοχοποίηση μετά από άρθρα κριτικής και αναφορές στη Χαμάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.