- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αγωγή Ακρίτα στη Γιαννακά: Η δίκη που ανάβει φωτιές στον δημόσιο διάλογο
Η δημοσιογράφος καταγγέλλει στοχοποίηση μετά από άρθρα κριτικής και αναφορές στη Χαμάς
Η Σοφία Γιαννακά αποκαλύπτει αγωγή της Έλενας Ακρίτα με φόντο παλαιότερα άρθρα
Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα και η δημοσιογράφος Σοφία Γιαννακά, μετά την αγωγή που κατέθεσε η πρώτη σε βάρος της δεύτερης.
Όπως γνωστοποιεί η Σοφία Γιαννακά μέσα από άρθρο της στο iefimerida.gr, η υπόθεση εκδικάζεται στις αρχές Μαρτίου.
Η δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι «έψαχνε ευκαιρία να με σύρει στα δικαστήρια η Έλενα Ακρίτα», σημειώνοντας πως θεωρούσε πιθανή μια τέτοια εξέλιξη ήδη από το 2020, όταν είχε ασκήσει δημόσια κριτική στη βουλευτή για τη στάση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το άρθρο του 2020 και η Έλενα Ακρίτα ως «Εθνική μας Χωροφύλαξ»
Σύμφωνα με την ίδια, η πρώτη αφορμή εντοπίζεται σε άρθρο του 2020 με τίτλο «Έλενα Ακρίτα, η εθνική μας χωροφύλαξ», στο οποίο –όπως αναφέρει– περιέγραφε τη βουλευτή ως «ειδικό σύμπτωμα της gauche caviar», κάνοντας λόγο για μια εκδοχή «Αριστεράς των βορείων προαστίων».
Η Γιαννακά σημειώνει ότι τότε είχε ειρωνευτεί, όπως γράφει, «τη μανία της να διασύρει τους πάντες στα social» και να απαντά με μηνύσεις σε όσους της ασκούν κριτική. Όπως υποστηρίζει, από εκείνη την περίοδο είχε διαμορφώσει την εκτίμηση ότι αργά ή γρήγορα θα βρεθεί αντιμέτωπη με νομικές ενέργειες.
Η αναφορά στη Χαμάς και το άρθρο μετά την 7η Οκτωβρίου
Η αγωγή, ωστόσο, δεν κατατέθηκε για το άρθρο του 2020, αλλά για μεταγενέστερο κείμενο με τίτλο «Δεν θα συνεννοηθούμε ποτέ με όσους υποστηρίζουν τη Χαμάς». Όπως επισημαίνει η δημοσιογράφος, το άρθρο δημοσιεύθηκε λίγες ημέρες μετά την 7η Οκτωβρίου 2023, όταν σημειώθηκαν οι δολοφονίες 1.200 ανθρώπων στο Ισραήλ και οι απαγωγές ομήρων από τη Χαμάς.
Η Γιαννακά υπογραμμίζει ότι τελικά «δεν γλίτωσα την αγωγή», συνδέοντας την προσφυγή στη Δικαιοσύνη με τη δημόσια αντιπαράθεση γύρω από τις τοποθετήσεις για τη Χαμάς και τα γεγονότα εκείνης της περιόδου.
Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου, με την αντιπαράθεση να μεταφέρεται πλέον από τα άρθρα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις δικαστικές αίθουσες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η ομάδα μας μεγαλώνει, αποκτήσαμε και σουτέρ που σπάνια αστοχεί»
«Προτιμώ να παραμείνω στα στοιχεία και στους ανθρώπους που χρειάζονται λύσεις»
Τι αλλάζει στο Λύκειο και πότε θα είναι έτοιμο το νέο σύστημα Πανελλαδικών
Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα
Η ανεργία μειώθηκε και οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό
«Ο Κάθετος Διάδρομος ενισχύει τις προοπτικές ανάδειξης της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου»
Τα μηνύματα από την αύξηση των υπερωριών
Το πανό ανάρτησαν οπαδοί της ομάδας ΜΖΤ Σκοπίων, στον αγώνα μπάσκετ με τον Ηρακλή
9 για παράνομη άσκηση επαγγέλματος μέσω social media
Αιτήσεις έως τα μέσα του 2027
Η δημοκρατία δεν μπορεί να εξαρτήσει την πορεία της από τις ερμηνείες θα δώσει ο Άρειος Πάγος στα νομικίστικα τερτίπια που θα εφεύρουν οι νεοφασίστες
«Θα κινηθώ δικαστικά για την προστασία της προσωπικότητάς μου», γράφει σε ανάρτησή του
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αποσπασματικές λογικές», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής προτείνει το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Μενδώνη: «Η Ελλάδα χτίζει γέφυρες πολιτισμού στις Πρέσπες»
Στο Καστελλόριζο βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις 1 δισ. ευρώ
«Ήταν ταγμένος στην αποστολή του δημόσιου λειτουργού»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.