- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Πρώτη φορά Καραμανλική Αριστερά»
Το σχόλιο του για τον Βερναρδάκη και τα όσα είπε για τις τετραετίες Σημίτη και την διακυβέρνηση Καραμανλή
Την αντίδραση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου προκάλεσαν τα όσα είπε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης το πρωί της Παρασκευής στον ραδιοφωνικό σταθμό Νews24/7 αναφορικά με το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και τη διακυβέρνηση Καραμανλή.
Ο βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανήρτησε στο Twitter την ακόλουθη φράση: «Δεν γίνεται να αθωώνεται η εποχή του εκσυγχρονισμού για να ριχθεί η ευθύνη της χρεοκοπίας στον Καραμανλή».
Όπως ανέφερε, αυτήν τη φράση δεν την είπε ο Ευάγγελος Αντώναρος (σ.σ. πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβερνήσεως Καραμανλή, ο οποίος ετοιμάζει πολιτική κίνηση για να δεχτεί τους «δυσαρεστημένους» από τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη) αλλά ο υπουργός Επικρατείας κ. Βερναρδάκης. Μία ακόμη απόδειξη, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινόπουλο, της «πρώτης φοράς Καραμανλικής Αριστεράς».
Χρ. Βερναρδάκης: Για το ΚΙΝΑΛ ο Σημίτης είναι ένα είδος τοτέμ
Ο κ. Βερναρδάκης είπε πως «δεν υπάρχει λόγος διεμβολισμού του ΚΙΝΑΛ και δεν έχουμε λογική άδικης ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής», εκτιμώντας πως «για το ΚΙΝΑΛ ο Σημίτης είναι ένα είδος τοτέμ, αλλά μην πάμε σε θεωρίες συνωμοσίας ότι κάποιοι οργανώνουν σχέδια εξόντωσής του».
Στη συνέχεια έκανε λόγο για δύο διαφορετικές εποχές, αναφερόμενος στις τετραετίες Σημίτη και την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή.
«Αυτό που συνέβη στην εποχή του εκσυγχρονισμού ήταν μια βαθιά αλλαγή με θεσμικά και άλλα ελλείμματα, με ιλιγγιώδη ανακατανομή πλούτου. Η περίοδος του εκσυγχρονισμού ήταν η βάση της θεσμικής υποβάθμισης της χώρας. Η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές με το σύνθημα για την επανίδρυση του κράτους.
»Ο Κ. Καραμανλής έδωσε μια έντιμη μάχη στην αρχή απέναντι στη διαπλοκή και τη διαφθορά, απέτυχε σε αυτή τη μάχη και σε δεύτερο χρόνο έχασε τον έλεγχο. Είχε να αντιμετωπίσει μια βαθιά απόφυση διαπλοκής και διαφθοράς και την πίεση αφανών οικονομικών συμφερόντων. Του αναγνωρίζω ότι έδωσε τη μάχη» τόνισε.
«Για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό διατηρώ τις αμφιβολίες μου στο μέτρο που παρουσιάστηκε για να αναδειχθεί ως μονόδρομος το πρώτο μνημόνιο. Να αθωώνεται η εποχή του εκσυγχρονισμού για να ριχθεί η ευθύνη της χρεοκοπίας στον Καραμανλή, αυτό δεν το δέχομαι» πρόσθεσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι έχουν έκπτωση έως 50%, για ποιους ιδιοκτήτες ο φόρος είναι μηδενικός
Συμμετοχή άνω των 150.000 πολιτών δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τα μέλη για τη μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία ανάδειξης συνέδρων
«Θα μάθετε να σέβεστε τους θεσμούς», διαμηνύει ο υπουργός Υγείας
Έντονο ενδιαφέρον και αυξημένη συμμετοχή - Έως τις 19:00 ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Οι παρεμβάσεις στην αγορά και η συζήτηση για μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες
Η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε για πρώτη φορά στο αν απογοητεύτηκε που δεν προτάθηκε ξανά για το αξίωμα
Η κυβέρνηση εφαρμόζει μόνιμες φοροελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες, μισθωτούς, οικογένειες και επαγγελματίες
Πόλεις-εργαστήρια της εθνικιστικής δεξιάς, ισλαμιστές υποψήφιοι και ο βαθύς ύπνος της γαλλικής κοινωνίας
Θα επιλέξει τον δρόμο της θεσμικής ευθύνης ή θα παρασυρθεί από τον πειρασμό της εύκολης αντιπολίτευσης;
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου
«Αναμένω τη δημόσια απολογία του μέσου και την άμεση απόσυρση του δημοσιεύματος» - Η ανάρτηση της κόρης του πρωθυπουργού
«Έπεσα από τα 108 στα 56 κιλά, χωρίς φάρμακα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο»
Μια ύστατη ευκαιρία να σταλεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία
Ξεκίνησε το Διεθνές Συνέδριο Πολιτιστικής Συνταγογράφησης στην Αθήνα
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και την 110 Πτέρυγα Μάχης
Εθνοπατριωτικό λεξιλόγιο, περιστέρια της ειρήνης, καταγγελία των γερακιών του Τελ Αβίβ — ποτέ της Τεχεράνης
Τέλος στην εκκρεμότητα δεκαετιών βάζει νέα ρύθμιση της Σοφίας Ζαχαράκη - Ποιους αφορά η διαδικασία
Ο οίκος επιβεβαιώνει το αξιόχρεο αναγνωρίζοντας μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη και συνεχή αποκλιμάκωση του χρέους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.