- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Αυτή είναι η επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος
Οι 46 βουλευτές που θα εκπροσωπήσουν τα κόμματα
Την ερχόμενη Πέμπτη 15 Νοεμβρίου θα συγκληθεί η Επιτροπή Αναθεώρηση του Συντάγματος, προκειμένου να εκλέξει το προεδρείο της και να συσταθεί σε Σώμα. Ήδη, όλα τα κόμματα έχουν αποστείλει τον κατάλογο με τους 46 βουλευτές που θα τα εκπροσωπούν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπείται από 23 μέλη, η ΝΔ από 12, η ΔΗΣΥ από 3, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή από δύο, ενώ από ένα μέλος θα εκπροσωπούνται ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι και ανεξάρτητοι βουλευτές.
Όπως συμφωνήθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων, θα εκλεγεί ένας πρόεδρος, ένας αντιπρόεδρος και δύο γραμματείς, από τέσσερα διαφορετικά κόμματα.
Μέλη της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος θα είναι:
Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ: Αθανασία Αναγνωστοπούλου, Ιωάννης Γκιόλας, Κωνσταντίνος Δουζίνας, Θοδωρής Δρίτσας, Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Κατρούγκαλος, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Σπύρος Λάππας, Αριστείδης Μπαλτάς, Αντώνης Μπαλωμενάκης, Νίκος Ξυδάκης, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Γιώργος Παπαηλιού, Γιώργος Παπαφιλίππου, Νίκος Παρασκευόπουλος, Αντώνης Συρίγος, Θεοδώρα Τζάκρη, Χαρίλαος Τζαμακλής, Βασίλης Τσίρκας, Γιάννης Τσιρώνης, Γιώργος Τσόγκας και Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Νικήτας Κακλαμάνης, Νίκη Κεραμέως, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Τασούλας, Κώστας Τζαβάρας, Γιάννης Τραγάκης, Κώστας Τσιάρας και Κώστας Χατζηδάκης.
Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ): Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.
Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή: Ευάγγελος Καρακώστας και Χρήστος Παππάς.
Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ): Γιάννης Γκιόκας και Γιάννης Δελής.
Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝΕΛ): Κώστας Κατσίκης.
Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα «Το Ποτάμι»: Γιώργος Μαυρωτάς.
Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων: Μάριος Γεωργιάδης.
Από τους ανεξάρτητους βουλευτές: Χάρης Θεοχάρης.
Σημειώνεται, ότι την προηγούμενη ημέρα, Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την αναθεώρηση του Συντάγματος και θα ληφθεί απόφαση για την προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στάση στο Κοπανάκι Μεσσηνίας έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την 86χρονη Παναγιώτα Θωμοπούλου
Η απόφαση της Περιφέρειας προβλέπει χρηματοδότηση για ποικίλες παρεμβάσεις
Ο αγοραστής σχεδιάζει την ανάπτυξη πολυτελούς θερέτρου
Ο Μάγκνους Μπρούνερ αξιολόγησε θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου - Πρόοδος σε ελέγχους και επιστροφές
Η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές προβολές δεν συνιστούν αποφάσεις
«Η διαφορά μας είναι ότι και το τελευταίο ευρώ πήγαινε σε δημόσια ταμεία για να βγει η χώρα από την κρίση» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ
Μας ενδιαφέρουν αυτοί που δεν πληρώνουν ή αυτοί που στερούνται για να είναι συνεπείς;
Με τους θύτες ή με τα θύματα;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Ιδιαίτερη έμφαση στο ενεργειακό κόστος
200 εκατ. ετησίως για δρόμους και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νέο θεσμικό πλαίσιο - Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα πρόστιμα
Γιατί αποκάλεσε «Λαφαζάνη» τον Νίκο Ανδρουλάκη
Τουρνάς: Από τους πλέον σύγχρονους στην Ευρώπη, δημιουργεί νέες δυνατότητες εκπαίδευσης πυροσβεστών
Περισσότερες από εκατό συμβάσεις για κτιριακή αναβάθμιση και επιστημονικό εξοπλισμό
Τι ισχύει με τα 65 έτη - Όλοι οι αστερίσκοι
Ποια είναι η τελευταία ημέρα που μπορεί να καταβληθεί από τον εργοδότη
Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Ποιες ειδικότητες ζητούνται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.