- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι συμβαίνει με το αυτόφωρο των δημοσιογράφων
«Παραπέμπεται στο μέλλον η επίλυση του ζητήματος»
Σε μελλοντικές ενέργειες παρέπεμψε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, το ζήτημα του αυτοφώρου των δημοσιογράφων για υποθέσεις συκοφαντικής δυσφήμισης στον Τύπο, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος, δίνοντας την απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης στη δημοσιότητα αναφέρει:
»Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αντί επίλυσης του θέματος παρέπεμψε, με την απάντησή του, σε μελλοντικές ενέργειες. Ενώ αρχικά ενημέρωσε για τη συνάντησή του στις 25-10-18 με εκπροσώπους της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) με αντικείμενο «τη δυνατότητα άμεσης νομοθετικής πρωτοβουλίας για τα ζητήματα παραπομπής στην αυτόφωρη διαδικασία», στη συνέχεια αντί για άμεση νομοθετική πρωτοβουλία εξέφρασε, γενικόλογα και αόριστα, απλά «την πρόθεση της κυβέρνησης να εξετάσει τα ζητήματα που άπτονται ευρύτερα των αδικημάτων δια του Τύπου, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης των νέων Ποινικών Κωδίκων».
»Αρνούμενος δηλαδή την άμεση νομοθετική παρέμβαση παρέπεμψε το θέμα του αυτόφωρου για υποθέσεις συκοφαντικής δυσφήμισης στον Τύπο σε μελλοντική εξέταση, κοινώς στις καλένδες, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.
»Η αυτόφωρη διαδικασία όμως για θέματα συκοφαντικής δυσφήμησης στον Τύπο πρέπει να καταργηθεί εδώ και τώρα. Κι αυτό μπορεί να γίνει με μια απλή νομοθετική ρύθμιση. Όσο δεν γίνεται αυτή η νομοθετική παρέμβαση, η αναφορά σε όποια δήθεν «πρόθεση» απλώς θα επιβεβαιώνει στην πράξη την επικίνδυνη κυβερνητική πρόθεση για παρέμβαση στο κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα της ελευθερίας του Τύπου. Με δεδομένο μάλιστα ότι και ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής είχε απαντήσει αρνητικά στην σχετική ερώτηση του κ. Θεοχαρόπουλου είναι φανερό ότι πρόκειται πλέον για σαφή κυβερνητική επιλογή να μην καταργηθεί άμεσα το αυτόφωρο σε υποθέσεις συκοφαντικής δυσφήμισης στον Τύπο ώστε να λειτουργεί ως μέσο εκφοβισμού».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς το κράτος δικαίου γίνεται πεδίο σύγκρισης στην ΕΕ; - Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
«Μου λείπει η πιο ανεπίσημη συμμετοχή μου στη ζωή» λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Aπέτυχε γιατί τον ένοιαζε μόνο να πάρει την εξουσία» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
Tα όρια της νομιμότητας στις σύγχρονες φιλελεύθερες δημοκρατίες
Από το κυνήγι των εκπτώσεων στις οικονομικές διακοπές
Οι συσκευές τηλεϊατρικής δίνουν τη δυνατότητα για εξειδικευμένες εξετάσεις επί τόπου
Η αναφορά στο κράτος δικαίου, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον θάνατο της Μάρως Κοντού
H νέα σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Με αφορμή τον τελικό του Μουντιάλ
Η δήλωσή του μετά την αποχώρηση από την Κεντρική Επιτροπή
«Ο Φάμελλος πήρε κάποιες καλές θέσεις, αλλά τα μπουρδούκλωνε» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
«Όσοι επιλέγουν διαφορετική πολιτική διαδρομή οφείλουν να παραδώσουν την έδρα»
Η πρώτη δήλωση μετά την εκλογή της στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Με 7 ψήφους υπέρ και ένα λευκό
Αναλυτικά οι πληρωμές
«Η απαγόρευση δεν εξαφάνισε την αγορά, την παρέδωσε στη μαφία» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός
«Τα επίσημα στοιχεία αποτυπώνουν τη θετική τροχιά της χώρας μας» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.