- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χ. Θεοχάρης: Θα ήμουν διατεθειμένος να στηρίξω τη Συμφωνία των Πρεσπών
Τι δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής
«Αυτό που με αφορά είναι το εθνικό συμφέρον και το μόνο που έχω δηλώσει είναι πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια συμφωνία προς την κατεύθυνση της πάγιας εθνικής γραμμής» δήλωσε μεταξύ άλλων ο ανεξάρτητος βουλευτής της Β' Αθήνας, Χάρης Θεοχάρης.
Ο κ. Θεοχάρης μιλώντας στο "F&M Voice" δήλωσε διατεθειμένος να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών στηλιτεύοντας παράλληλα τη στάση των δύο μεγάλων κομμάτων.
«Θέλουν να πιέσουν όσους βρίσκονται στον ενδιάμεσο χώρο ώστε να πάρουν θέση προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης.
«Αυτό που με αφορά είναι το εθνικό συμφέρον και το μόνο που έχω δηλώσει είναι πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια συμφωνία προς την κατεύθυνση της πάγιας εθνικής γραμμής. Στον βαθμό, λοιπόν, που υλοποιηθεί με ένα τρόπο που δηλώνεται ξεκάθαρα πως οι γείτονές μας δεν έχουν σχέση με την ελληνική ιστορία, θα ήμουν διατεθειμένος να τη στηρίξω» αναφέρει συγκεκριμένα.
Προερχόμενος από το Ποτάμι, ο κ. Θεοχάρης θεωρεί ότι «δεν κατάφερε να δώσει ένα ξεκάθαρο στίγμα, να συνθέσει τα ρεύματα τα οποία το συναπάρτιζαν και να δημιουργήσει μια αξιόπιστη εναλλακτική μεταξύ των δύο πόλων του νέου δικομματισμού που σχηματίστηκαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης».
Πρόσθεσε δε, ότι «αυτό, το αποξένωσε από στελέχη και ψηφοφόρους και δεν μπόρεσε να διαδραματίσει τον ρόλο που θα μπορούσε, υπό άλλες προϋποθέσεις. Εκτιμώ ότι το Συνέδριο θα επισφραγίσει αυτήν την πορεία. Το Ποτάμι αποτέλεσε την ευκαιρία να σχηματιστεί ο τόσο αναγκαίος τρίτος πόλος, ευκαιρία που φοβάμαι ότι χάθηκε οριστικά».
Αναφορικά με την πορεία της οικονομίας, σημειώνει ότι είμαστε σε «μια γκρίζα ζώνη» και συμπληρώνει: «Αν και έχουμε ολοκληρώσει το τυπικό σκέλος των μνημονίων και έχουμε οπλιστεί με το "μαξιλάρι" ρευστότητας το οποίο, για κάποιο χρονικό διάστημα, μας δίνει την πολυτέλεια να μη βγαίνουμε στις αγορές, μόνο αν βγούμε σε αυτές η χώρα θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της και θα δικαιούται να μιλάει για το τέλος των μνημονίων».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ανάγκη αναθεώρησης και όχι κατάργησης του άρθρου 16», τόνισε η υπουργός Παιδείας
Η νέα φιλοσοφία της πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία και οι μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την καθημερινότητα
Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει επτά στρατηγικούς άξονες για τη μετάβαση σε μια σύγχρονη εταιρεία
Ποιους αφορά το πρόγραμμα - Απασχόληση με ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές έως και 1.250 ευρώ
Ποιους αφορά η συμπληρωματική πληρωμή
Κατάθεση στεφανιού από τον ΠτΔ στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στα πρώην κρατητήρια των ΕΑΤ-ΕΣΑ
«Η αντιπολίτευση αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε ο πρωθυπουργός
«Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο υπενθυμίζουν το βαρύ τίμημα που πληρώνει ο Ελληνισμός», τόνισε ο πρόεδρος το ΠΑΣΟΚ
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζει «νίκη για την πόλη» τη συμφωνία για τη ΔΕΘ
Ο Δωδεκανήσιος πολιτικός πέτυχε την εισαγωγή του στο ΕΚΠΑ μέσω της ειδικής κατηγορίας
Οι αιτήσεις, η κλήρωση και όλα όσα αλλάζουν
«Δεν θα καθίσω να σας ακούσω με αυτή τη συμπεριφορά», τόνισε ο πρωθυπουργός
Η επέτειος της Μεταπολίτευσης υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία απαιτεί θεσμικό σεβασμό, πολιτική συνεννόηση και διαρκή εγρήγορση.
«Να δείξουμε στους πολίτες ότι το πολιτικό σύστημα έχει δυνατότητα να αναγεννηθεί» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παρενέβαινε συνεχώς στην ομιλία του μιλώντας εκτός μικροφώνου
Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού
«Σε όλη την Ευρώπη έχουμε υψηλή φορολογία στα καύσιμα, εμείς ως Ελλάδα είμαστε περίπου στη μέση»
Πότε θα πάρουν τα χρήματα των συντάξεών τους
Τι ώρα θα είναι διαθέσιμα τα χρήματα στα ΑΤΜ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.