- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νίκος Κοτζιάς: «Οι Τούρκοι ήξεραν για την αιγιαλίτιδα. Δεν αιφνιδιάστηκαν»
Από την Κρήτη στην Κύπρο η δεύτερη συνέντευξη του παραιτηθέντος ΥΠΕΞ
«Οι Τούρκοι ήξεραν για τις αποφάσεις της Ελλάδας για την επέκταση στην αιγιαλίτιδα», υποστήριξε ο παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κυπριακό κανάλι ΣΙΓΜΑ. Διευκρίνισε ότι οι Τούρκοι δεν αιφνιδιάστηκαν αφού «το ξέρουν από καιρό ότι θα επεκτείνουμε την αιγιαλίτιδα».
Είναι η δεύτερη συνέντευξη του κ. Κοτζιά μετά την παραίτησή του με αφορμή την κόντρα του με τον κυβερνητικό εταίρο και υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης. Η πρώτη συνέντευξη δόθηκε σε κανάλι της Κρήτης.
Στην αρχή της συνέντευξής του, μάλιστα, έσπευσε να διευκρινίσει ότι ναι μεν είναι πρώην μέλος του υπουργικού συμβουλίου, αλλά «παραμένει βουλευτής της πλειοψηφίας». Με τον τρόπο αυτό απάντησε εμμέσως στα σενάρια που τον θέλουν να αυτονομείται από τον ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος και η κίνηση ιδεών Πράττω, της οποίας ηγείται.
Ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε επίσης ότι ο κ. Μαυροειδής, ο έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα δεν εκλήθη ξαφνικά από τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για να του υπενθυμίσουν το casus belli ως προς την επέκταση της αιγιαλίτιδας, αλλά η συνάντησή τους ήταν προγραμματισμένη από καιρό. «Όταν εκλήθη ο κ.Μαυροειδής, εγώ δεν ήμουν πλέον υπουργός, αλλά ήξερα ότι η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη. Μπορεί οι Τούρκοι να έκαναν κάποιες ερωτήσεις, να είχαν κάποιες απορίες για την αιγιαλίτιδα» είπε χαρακτηριστικά.
«Το ξέρουν από καιρό και όσον αφορά τις εταιρείες που κάνουν έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ έχουν τη στήριξη του κράτους τους και κατά συνέπεια και τη θωράκιση του κράτους τους», συμπλήρωσε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Τον μισθό μια χαρά τον εισέπραττε», δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατάσταση ασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας
Αυξημένος ο αριθμός των πολιτών που επιλέγουν να κλείνουν ραντεβού μέσω του νέου συστήματος
Ο ΥΠΕΞ εξέφρασε τη διαρκή στήριξη της Ελλάδας προς το πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα πρεσβυγενή πατριαρχεία
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκλείει το σενάριο του «μοναχικού λύκου» στην Κρήτη
Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου
Αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν φύγετε για διακοπές
Εμφανίζεται ως υπερπατριώτης αλλά στην πραγματικότητα η ζημιά που έχει κάνει στην πατρίδα προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες ξεπερνάει κατά πολύ την οποιαδήποτε προσφορά
Μετά τον μίνι Ανασχηματισμό της κυβέρνησης
Από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο Μεταφορών
Τα νέα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα - Ο Στρ. Σιμόπουλος νέος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Για παράβαση καθήκοντος σχετικά με την εκτέλεση της Σύμβασης 717 κατηγορείται ο ελεγκτής
Οι ημερομηνίες που έχουν «κλειδώσει»
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Για αντικαταστάσεις και όχι ανασχηματισμό κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Στο τελευταίο αντίο Μητσοτάκης και Καραμανλής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.