Πολιτικη & Οικονομια

Πρ. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τους φυλακισμένους στρατιωτικούς της

Αυστηρό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την Τουρκία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pavlopoulos3242.jpg
©EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Η Ελλάδα δεν θα μείνει απαθής, θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσον που διαθέτει ως μέλος της Ε.Ε. και του Συμβουλίου της Ευρώπης για να υπερασπιστεί τους στρατιωτικούς της και πάνω απ' όλα τη Δημοκρατία και τον άνθρωπο. Ας πάρει αυτό το μήνυμα η Τουρκία, όσο ακόμα δεν είναι πολύ αργά».

Αυτά είπε μεταξύ άλλων από την Αμοργό όπου βρίσκεται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν υπό κράτηση σε στρατιωτικές φυλακές της Αδριανούπολης.

«Αν νομίζει η ηγεσία της Τουρκίας ότι με τον τρόπο αυτό κάμπτει το ηθικό των Ελλήνων στρατιωτικών, κάνει τεράστιο λάθος. Το ηθικό τους είναι ακμαίο και αποδεικνύει τι σημαίνει Έλληνας στρατιωτικός» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμή του ο δήμαρχος του νησιού μετά την ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη.

«Είμαστε απέναντι σε συμπεριφορές, οι οποίες δεν πλήττουν μόνο Έλληνες πολίτες και Έλληνες στρατιωτικούς, αλλά πλήττουν την ίδια την έννοια της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου» διευκρίνισε και κάλεσε την Άγκυρα να αλλάξει στάση στο συγκεκριμένο θέμα.

«Η Τουρκία και η ηγεσία της εκτίθενται ανεπανόρθωτα, γιατί δεν σέβονται ούτε το Κράτος Δικαίου, ούτε την έννοια της Δημοκρατίας και επομένως τα θεμελιώδη Δικαιώματα του ανθρώπου. Η διεθνής κατακραυγή το αποδεικνύει» συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος, προσθέτοντας: «Δεν αξίζει τέτοια μοίρα στον τουρκικό λαό. Η ηγεσία του, με αυτά που κάνει αυτές τις κρίσιμες ώρες και με την τεράστια οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Τουρκία, είναι κατώτερη των περιστάσεων απέναντι και στον ίδιο τον τουρκικό λαό».

«Τα δείγματα γραφής της τουρκικής κυβέρνησης θυμίζουν άλλες εποχές. Δεν επιτρέπουν καμία ευρωπαϊκή προοπτική στην Τουρκία και κυρίως υπονομεύουν την θέση της ακόμα και ως μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ο μόνος δεσμός της Τουρκίας με την Δύση και με τον δημοκρατικό κόσμο. Με αυτά που κάνει είναι αμφίβολο αν μπορεί να διατηρήσει αυτή τη θέση» υπογράμμισε.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε και στα όσα τραγικά εκτυλίχθηκαν στην Ανατολική Αττική το μοιραίο βράδυ της 23ης Ιουλίου.

«Τότε μόνο θα έχουμε πράξει το χρέος μας, αν αναλάβουμε τις ευθύνες μας με τρόπο ώστε να μην έχουμε στο μέλλον ανάλογες τραγωδίες» κατέληξε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ