- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αλλαγή πλεύσης Σκουρλέτη: Έρχεται τροπολογία για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού
«Χρειάζεται πρώτα να ξεπεραστούν ορισμένα τεχνικά ζητήματα»
Εντός του 2018 αναμένεται να κατατεθεί η τροπολογία για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Από το βήμα της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, ο κ. Σκουρλέτης δεσμεύτηκε να καταθέσει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για την ψήφο των ομογενών εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.
Είπε ότι χρειάζεται πρώτα να ξεπεραστούν ορισμένα τεχνικά ζητήματα, όπως και ορισμένα θέματα νομιμότητας. Ο ίδιος, παράλληλα, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, ιδίως όσον αφορά αυτούς που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης, και αναζητά μια ασφαλή μέθοδο για τη διασφάλιση αυτού του δικαιώματος.
«Η τροπολογία είναι έμπρακτη δέσμευση. Θα έχουμε συγκεκριμένη πρόταση που θα έρθει προς ψήφιση εντός του 2018» είπε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε, επίσης, ότι το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού δεν πρέπει να σχετίζεται με την κατάτμηση της Β’ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να στηρίξει το «σπάσιμο» των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις 16 Μαΐου 2027 παραδίδεται το Flyover
Με αφορμή τον πακτωλό χρημάτων που έριξε ο δισεκατομμυριούχος στο Τέξας
Το μεγάλο δίλλημα είναι: Σταθερότητα ή Αλλαγή; Όταν αυτό απαντηθεί, τα πράγματα θα εξομαλυνθούν – αλλά δεν έχει εύκολη απάντηση.
Οι ευθύνες της αντιπολίτευσης για την κυριαρχία της ΝΔ βρίσκονται στην αδυναμία της να υποστηρίξει μια αξιόπιστη εναλλακτική.
«Οι αγωνίες των δανειοληπτών δεν χωρούν σε πολιτικά συνθήματα»
Η κυβερνητική αντίδραση ήρθε μετά την προσωπική επίθεση της ΕΛΑΣ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Πλήρης οδηγός πριν προχωρήσετε στην εκτύπωση
Η προθεσμία και το στάδιο που απαιτεί προσοχή
«Μην ζητάει τα ρέστα από εμάς ο κ. Τσίπρας, το θέμα το έχει αναδείξει δικός του υπουργός Δικαιοσύνης»
Οι χώρες που καταγράφουν τον υψηλότερο πληθωρισμό
Οι σημερινές συλλήψεις και οι κυβερνητικές ευθύνες του παρελθόντος
Το κάθε «ναι» και το κάθε «όχι» θα έχει ονοματεπώνυμο, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
«Προτεραιότητά μας το κυβερνητικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ανοιχτά δεδομένα, ψηφιακή διακυβέρνηση και τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των πολιτών
Όποιος ψωνίζει είδη πρώτης ανάγκης τους τελευταίους πέντε-έξι μήνες έχει πάθει ΣΟΚ με το πόσο έχουνε χτυπήσει ταβάνι οι τιμές για τα είδη πρώτης ανάγκης.
«Αυτή η σιχαμένη πολιτική πρέπει να τελειώνει»
Το μήνυμα στην αντιπολίτευση για τον εξωδικαστικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.