- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Δεν θα αφήσουμε να γίνει η συμφωνία των Πρεσπών το Βατερλό της χώρας (video)
«Δημοψήφισμα τώρα»
«Δημοψήφισμα τώρα», ζήτησε για ακόμη μία φορά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο της συζήτησης που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Grand Hotel παρουσία Μητροπολιτών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και φορέων της πόλης.
«Δεν θα επιτρέψουμε η συμφωνία των Πρεσπών να γίνει το Βατερλό της χώρας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας. «Πριν από τρεις μήνες, στο περιφερειακό συνέδριο κάλεσα τον πρωθυπουργό να μην υπογράψει μια συμφωνία που δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας μας. Κάλεσα την κυβέρνηση να αναλογιστεί τα δεδομένα και τις συνθήκες της εποχής. Η πολιτική πίεση, βαραίνει την άλλη πλευρά κι όχι εμάς. Μάλιστα, τότε υποστήριξαν την άποψη αυτή στελέχη και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Το σύνολο του ελληνικού λαού βλέπει πως η συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει πληγές και αποτελεί ήττα, κάτι που δεν βλέπει η κυβέρνηση που έφερε το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα για τη Χώρα μας», τόνισε κατά την ομιλία του ο κ. Τζιτζικώστας.
Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως «δεν κατάφεραν καν να εξασφαλίσουν το erga omnes ξυπνώντας έναν νέο επιχειρηματικό εφιάλτη στις ελληνικές επιχειρήσεις, που τις άφησε ξεκρέμαστες. Πρόκειται για έναν ταπεινωτικό και απαράδεκτο συμβιβασμό κι όχι για μία συμφωνία που διασφαλίζει τα συμφέροντά μας. Λέμε ναι σε μία συμφωνία όχι όμως σε αυτήν την απαράδεκτη, προκλητική και επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών».
Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύει έναν ολόκληρο λαό σε μία επικίνδυνη συμφωνία. «Δεν επιδίωξε ποτέ με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις μία κοινή εθνική γραμμή. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν το θράσος να κουνούν το δάχτυλό τους στους Έλληνες πολίτες, που δεν συμφωνούν. Πρόκειται για τζάμπα μαγκιά. Επιτέλους, ποιους προσπαθεί να απαξιώσει αυτή η κυβέρνηση; Τους ανθρώπους που αισθάνονται πατριώτες; Είναι άνθρωποι που έχασαν γονείς και συγγενείς που σηκώνουν την Ελλάδα της κρίσης στις πλάτες τους. Όμως, δεν ανέχονται να στερηθούν την υπερηφάνεια της χώρας τους».
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε πως ο κ. Κοτζιάς θα βρει τον κόσμο μπροστά του κι αυτό «θα το δούνε στις κάλπες. Η αυτοδιοίκηση είναι εδώ, ενωμένη όσο ποτέ. Ιερείς της Μακεδονίας, επιμελητήρια, πανεπιστήμια είμαστε όλοι εδώ για να μην επικυρωθεί ποτέ αυτή η συμφωνία και δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω».
Στο Grand Hotel, προκειμένου να στηρίξουν την απόφαση να προβεί η κυβέρνηση σε δημοψήφισμα και να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών, είναι 258 αυτοδιοικητικοί από την κεντρική Μακεδονία, 45 από την ανατολική και 54 από δυτική Μακεδονία και Θράκη, 15 Mητροπολίτες και 90 μέλη- εκπρόσωποι φορέων.
Πηγή: thestival.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια καλή πράξη. Είναι αξία, είναι στάση ζωής»
Τι αναφέρει σε παραγγελία του προς τους εισαγγελείς της χώρας
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.