Πολιτικη & Οικονομια

Κόντρα Βούτση - Χατζηδάκη για τον χρόνο των βουλευτών

Η διάρκεια της συζήτησης και η ώρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας προκαλούν εντάσεις στην Ολομέλεια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
voutsisi.gif
©EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ανέβηκαν οι τόνοι όταν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης πρότεινε να μειωθεί ο διαθέσιμος χρόνος ομιλίας των βουλευτών στα 5 λεπτά, έτσι ώστε η ονομαστική ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης να ξεκινήσει στις 18.30 το απόγευμα και η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τις 19.30.

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος ανέφερε ότι δεν αντιλαμβάνεται γιατί να μη μιλήσουν όλοι οι βουλευτές και να ολοκληρωθεί στις 21.00 το βράδυ η διαδικασία.

Μάλιστα, ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για «έμμεση λογοκρισία». Τη διαφωνία του εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

«Η εξοικονόμηση χρόνου που πετύχαμε τις δύο προηγούμενες ημέρες, που η Βουλή συνεδρίαζε έως τις 02.00 μετά τα μεσάνυχτα, χωρίς καμία διακοπή, παρακαλώ να χρησιμοποιηθεί για να τελειώσουμε σήμερα το απόγευμα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βούτσης.

«Κύριε Πρόεδρε, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποβάλει πρόταση μομφής επί Αντ. Σαμαρά τελειώσαμε με ψηφοφορία τα μεσάνυχτα. Τώρα που είστε εσείς κυβέρνηση, εμείς δεν έχουμε το ίδιο δικαίωμα; Τι σας πειράζει να κρατήσει λίγη ώρα ακόμα η διαδικασία;» ρώτησε ο κ. Χατζηδάκης.

Τελικά, ο κ. Βούτσης δήλωσε ότι θα μιλήσουν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ που επιθυμούν να τοποθετηθούν και ας ολοκληρωθεί η διαδικασία ακόμα και στη 01.30 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανέβει στο βήμα της Βουλής, στις 18.00, προκειμένου να τοποθετηθεί για τη συμφωνία με την πΓΔΜ και τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε αυτό το εθνικό θέμα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY