- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συζήτηση για Novartis – Αλ. Τσίπρας: «Να ξεριζώσουμε τις πρακτικές της διαφθοράς»
«Μπάχαλο στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας»
Είναι ευθύνη κάθε πολίτη αυτής της χώρας να μην υποθηκευτεί η νέα εποχή της πατρίδας μας, να μην τεθεί σε διακινδύνευση η μεγάλη προσπάθεια να οικοδομήσουμε το μέλλον σε νέες στέρεες βάσεις και ο μόνος τρόπος για να περάσουμε στην εποχή της δίκαιης ανάπτυξης, ο μόνος τρόπος να οικοδομήσουμε ένα νέο παραγωγικό, οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο είναι να ξεριζώσουμε τις πρακτικές της διαφθοράς, επισήμανε ο κ. Τσίπρας.
Τόνισε την ανάγκη να δημιουργήσουμε θεσμικές εγγυήσεις προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, διότι, όπως είπε, "η διαφθορά, οι έκνομες πρακτικές, οι καταχρήσεις εξουσίας, ο θεσμικός και ηθικός εκφυλισμός τόσο της πολιτικής εξουσίας όσο και της δημόσιας διοίκησης είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την ανάπτυξη. Αποτρέπει επενδύσεις ευνοώντας τους ημέτερους, δημιουργεί κλίμα απογοήτευσης και στασιμότητας, τρέφει φατρίες που λυμαίνονται την οικονομική και πολιτική ζωή.
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επανέφερε το ερώτημα πως έγινε το σκάνδαλο Novartis, λέγοντας πως δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα και αναρωτήθηκε: "Ξεφύτρωσε από μόνο του; Έπεσε από τον ουρανό ; Δεν υπήρξαν πολιτικά πρόσωπα και κυβερνητικοί παράγοντες που τη κρίσιμη περίοδο ευνόησαν την εταιρεία με τις αποφάσεις τους να έχει παράνομο κέρδος ;"
Παράλληλα απηύθυνε τα εξής ερωτήματα:
"Εκδώσατε ή δεν εκδώσατε τις εν λόγω υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες ευνοήθηκε η Novartis;
Καθορίσατε ή όχι προνομιακά τιμές συγκεκριμένων φαρμάκων της συγκεκριμένης εταιρείας;
Παρακολουθούσατε ή όχι την εξέλιξη των τιμολογήσεων, τη σύνταξη μελετών που κατέτειναν στην δήθεν επιστημονική θωράκιση των επιλογών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας; Ευνοήθηκε η εν λόγω εταιρεία σε σχέση με άλλες ως προς την τάχιστη τιμολόγηση και αποζημίωση των φαρμάκων; Ναι ή όχι ;Ή μήπως δε τα βλέπατε αυτά; Δεν τα ξέρατε; Ή δεν τα επιδιώξατε; Και τολμάτε σήμερα να μας καταγγέλλετε και ως σκευωρούς ;
Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για "μπάχαλο" στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για προσφυγή στις κάλπες.
"Ο ίδιος ζητάει εκλογές τον Σεπτέμβριο, ο αντιπρόεδρος του ζητάει εκλογές αύριο, ο κ. Θεοδωρικάκος ουσιαστικά εκτιμά ότι θα γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές, σε έναν χρόνο. Εχω την εντύπωση ότι αυτό το μπάχαλο που εκπέμπεται και στην κεντρική γραμμή και στο ζήτημα των εκλογών από την αξιωματική αντιπολίτευση είναι άξιο προσοχής, ανάλογο της σύγχυσης που εξέπεμψε το γεγονός ότι πριν λίγες μέρες σε αυτή εδώ την αίθουσα η εισηγήτρια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υιοθεσία εισηγήθηκε να μην ψηφιστεί το επίμαχο άρθρο, αλλά η ίδια αργότερα το ψήφισε", είπε ο κ. Τσίπρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απαντά στις καταγγελίες εργαζομένων για αυξημένη πίεση στα πληρώματα
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.