- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στα «μαλακά» ο Κατσίκης μετά το ομοφοβικό παραλήρημα - Τι έκρινε η Επιτροπή Δεοντολογίας
Έκρινε ότι επέδειξε αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά
Αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά επέδειξε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης, με όσα ανέφερε κατά την πρόσφατη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή στη Βουλή, όπως έκρινε η Επιτροπή Δεοντολογίας.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, η αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του βουλευτή συνίσταται σε προσβλητικό σχολιασμό σε βάρος συγκεκριμένης ομάδας πολιτών. Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με το 2ο άρθρο του Κώδικα Δεοντολογίας, οι βουλευτές δεσμεύονται να συμβάλλουν στην αποτροπή εκδηλώσεων μίσους κατά προσώπων λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού τους.
Η Επιτροπή περιορίστηκε να κρίνει τη συμπεριφορά του κ. Κατσίκη προσβλητική και δεν προχώρησε σε αποφάσεις (επίπληξη ή επιβολή ποινής). Την παραπομπή του βουλευτή των ΑΝΕΛ είχαν ζητήσει 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και ως εκ τούτου με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδρασή τους μετά τη σημερινή εξέλιξη. Ο ίδιος ο κ. Κατσίκης ανέφερε στην Επιτροπή Δεοντολογίας ότι διετύπωσε μία προσωπική άποψή του και δεν είχε σκοπό να προσβάλλει κανέναν. Όπως είπε μέλος της Επιτροπής, τον τελευταίο λόγο θα έχει ο ορόεδρος της Βουλής, ο οποίος θα λάβει γνώση των πρακτικών τής σημερινής συζήτησης και της κρίσης της Επιτροπής Δεοντολογίας.
Στην Επιτροπή συζητήθηκε σήμερα και το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση δημοσιοποίησης απορρήτων εγγράφων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θ. Παπαθεοδώρου πρότεινε να γίνει ερώτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής τι θα πρέπει να κάνει ένας βουλευτής όταν περιέρχονται σε αυτόν απόρρητα έγγραφα, δηλαδή πού πρέπει να τα καταθέτει. Η πρόταση του κ. Παπαθεοδώρου έγινε δεκτή και έτσι η Επιτροπή Δεοντολογίας θα περιμένει την απάντηση του Επιστημονικού Συμβουλίου πριν πάρει απόφαση για την άρση ή τη μη άρση της ασυλίας του. Βάσει του Κανονισμού, έργο της Επιτροπής είναι να ερευνά εάν η πράξη για την οποία ζητείται η άρση ασυλίας συνδέεται με την πολιτική ή κοινοβουλευτική δραστηριότητα του βουλευτή ή η δίωξη, η μήνυση ή η έγκληση υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα και σε αντίθετη περίπτωση εισηγείται την άρση της ασυλίας.
Στη σημερινή συνεδρίασή της, η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε να εισηγηθεί την άρση της ασυλίας του Νίκου Νικολόπουλου, μετά από μηνυτήρια αναφορά που έχει υποβληθεί από το Παρατηρητήριο Τήρησης των Συμφωνιών του Ελσίνκι για ομοφοβικό σχόλιο, το οποίο ανήρτησε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.